Elveszítette első mérkőzését az NB II-ben felnőtt női csapatunk

Ettől függetlenül történelmi meccs volt klubunk számára

Felnőtt női csapatunk vasárnap megkezdte szereplését az NB II. Keleti-csoportjában. Klubunk először indított női porondon nemzeti bajnokságban csapatot. Tekintve, hogy az U19-es csapatunk, illetve a felnőtt együttesünk az elmúlt időszakban uralta a regionális, valamint a vármegyei bajnokságokat, reménykedve nézünk az NB II. elé.

Első mérkőzésünk rögtön mélyvíz volt, hiszen a bajnoki címre esélyes Nyíregyházával kezdtünk, ráaádsul idegenben. A lányok mindent beleadtak, azonban érvényesült a papírforma, a nyírségiek 5–0-ra nyertek. Az eredmény már az első félidőben kialakult. 

Csapatunk következő mérkőzése hazai pályán lesz, szeptember 7-én a bajnokságban szintén az erősebb csapatok közé tartozó Eger lesz az ellenfelünk a Neumann János Egyetem pályáján. 

Szabó Erika, KLC vezetőedző értékelése: – Az első NB II-es meccsünket idegenben játszottuk a Nyíregyháza vendégeként. A 26. percig függetlenül attól,hogy védelmi hiba miatt kaptunk egy gólt, mindenki fegyelmezetten, a megbeszéltek szerint játszott, senkit sem vitt el a hév. Sajnos a második bekapott gól után a csapat tartásán egy kis rés keletkezett, s három perc alatt három gólt kaptunk. Sérülések miatt  már az első félidőben játéklehetőséghez jutottak a cserék. A második felvonásban több lehetősügünk is adódott a szépítésre, sajnos az első gólunkra még várni kell. A második játékrészben nyújtott teljesítményünkre lehet alapozni a következő mérkőzéseinkre! 

Nyíregyháza Spartacus FC – Kecskeméti LC 5–0 (5–0)

Női NB II. Keleti-csoport, 1. forduló
2024. szeptember 1., vasárnap, 16:00
Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep
JV: Sovány Liza (Dr. Kiss Attila, Faragó Ferenc)

A KLC összeállítása: Illés – Szaszkó T., Zsoldos (Gattyán 36.), Tóth R., Bertalan, Filutás (Csányi 44.), Kis, Tóth Sz., Horváth, Szöllősi, Túri (Sándor 36.).

Gólszerzők: Szerb (6., 31.), Szalanics (28., 45.), Zsigó (30.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu