Férfi és női felnőtt csapatunk is a listavezető otthonába látogat

Eddigi legnehezebb összecsapására készül mindkét csapatunk

Szeptember 28-án 16 órakor mindkét felnőtt együttesünk idegenben lép pályára, ráadásul a férfiak és a nők is a bajnokságot vezető riválisukhoz látogatnak.

Hölgyeké az elsőbbség, kezdjük tehát az ő mérkőzésükkel. Szabó Erika tanítványai a Vasassal találkoznak. Az angyalföldiek úgy vezetik az NB II. Keleti-csoportját, hogy egy meccsel többet játszottak, mint a második-harmadik-negyedik helyezett csapatok. A Vasas még nem kapott ki az új szezonban. A Kazincbarcika és a Salgótarján ellen kötelező győzelmet arattak, a Csepel elleni rangadót megnyerték 3–2-re, míg a Vasad otthonában 2–2-es döntetlent játszottak.

A mieink a Nyíregyháza, az Eger és a Csepel után újabb olyan csapattal találkozik, amely a bajnokságban az erősebb ellenfelek közé tartozik. Ettől a három gárdától vereséget szenvedtünk, azonban legutóbb a Csepel ellen közel voltunk a bravúrhoz (3–2-es vereség lett ott a vége). És ne feledjük, hogy van már győzelmünk is, Kazincbarcikán nyertünk 3–1-re. Bízunk benne, hogy a Vasas ellen ott folytatjuk, ahol Kazincbarcikán és a Csepel ellen elkezdtük.

Szabó Erika, KLC vezetőedző: – A Vasas jelenleg vezeti a bajnokságot, tavaly bronzérmes lett. Nagyon erős együttesről van szó. Újabb olyan találkozó vár ránk, amikor bajnokaspiránssal kell megmérkőznünk. Bízom benne, hogy ugyanolyan jó játékkal sikerül majd előrukkolnunk, mint legutóbb a Csepel ellen, amikor hajszálnyira voltunk a bravúros pontszerzéstől. Nem ismerjük a Vasast, még U19-es találkozót sem játszottunk az angyalföldiek ellen. Fontos, hogy ne ijedjünk meg, ne féljünk a magasabban rangsorolt ellenféltől. Az edzésen rengeteget gyakoroljuk azokat a taktikai variációkat, melyekkel sikeresek szeretnénk lenni. Remélem, hogy ennek mihamarabb nagycsapat ellen is eredménye lesz a pályán!

Vasas Kubala Akadémia – Kecskeméti LC

Női NB II. Keleti-csoport, 5. forduló
2024. szeptember 28., szombat, 16:00
Budapest, Vasas Sporttelep
JV: Tóth Kitt (Kovács Norbert, Török Flóra)

Férfi csapatunk is listavezető ellenfélhez, a Tiszakécske II-höz látogat szombat délután. A mieink nem hangoltak jól erre a találkozóra, hiszen szerdán öt góllal kikaptak a Lajosmizsétől a Vármegyei Kupában. Együttesünk a bajnokságban a 14. helyen áll, négy meccs alatt egy győzelmünk van, az Akasztó elleni.

Csupán három csapat van a Vármegyei I-ben, amelyik még veretlen. A Kecel és a Kunbaja mellett a Tiszakécske II. áll vereség nélkül. A kécskeiek messze a legtöbb gólt lőtték eddig a bajnokságban, 21 találat fűződik a nevükhöz, ez tízzel több, mint az ebben a rangsorban második helyezett Solt gólszáma. Egyértelmű tehát, hogy a szombati találkozó esélyese a Tiszakécske, a pontszerzésünk bravúr lenne.

Márton Pál, KLC vezetőedző: – A hétközi, Lajosmizse ellen elszenvedett súlyos kupavereség elrontotta a csapaton belüli hangulatot, de ez természetes. Remélem, hogy a játékosaimban maradt dac, és ezt pozitívan tudják majd felhasználni hétvégén. Az eddigi legnehezebb mérkőzésre számítok, ugyanis a bajnokság éllovasához kell utaznunk. Sok játékost ismerek a Tiszakécske II-ből, többen egykori játékosaim voltak, nagyon jó, győztes típusú futballistákról van szó. Sajnos most is küzdeni fogunk problémákkal, ami az összeállítást illeti. A betegséghullám továbbra is rajtunk van, de bízom benne, hogy aki pályára tud lépni, bizonyítani fogja, hogy van tartása a csapatnak. Mindenképpen harcosabban és koncentráltabban kell játszanunk, mint tettük azt szerdán a Lajosmizse ellen.

Tiszakécskei LC II. – Kecskeméti LC

Vármegyei I., 6. forduló
2024. szeptember 28., szombat, 16:00
Tiszakécske Városi Sportcentrum
JV: Rosta Kevin (Apró Ferenc, Serfőző Balázs)     

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu