Fontos meccset nyert meg idegenben a női csapat

„Férfias” küzdelmet vívott a három pontért Baján a KLC női gárdája

A listavezető KLC a negyedik helyezett Baja otthonában lépett pályára húsvétvasárnap. A találkozó kétgólos kecskeméti sikerrel ért véget.

Köszönet a lányoknak, hogy húsvét vasárnap sem volt létszám problémánk, külön köszönjük Virág Lucának, hogy kisegített minket a kapuban – mondta a meccs után a vezetőedző, S. Juhász Attila. – Az időjárás kegyes volt hozzánk, időnként még a nap is kisütött. Jó hangulatban, hatalmas győzni akarással kezdtük a mérkőzést. Szinte minden támadásunk veszélyt jelentett a bajai kapura, ám a hősiesen védekező hazaiak minden lehetséges módon próbálták megakadályozni gólszerzésünket. Sokszor sikerrel jártak, azonban a 28. percben egy jobbról középre érkező labdát Szabó Enikő hatalmas erővel juttatott a jobb felsőbe. A játék képe a továbbiakban sem változott, minden labdáért nagy csatát vívtak a lányok, lövéseink azonban elkerülték a kaput, vagy a hazai kapus védett. Második gólunkat a 65. percben Túri Zsófi szerezte egy távoli lövésből, a labda a felső lécet érintve került a hálóba. Az első perctől a mérkőzés lefújásáig küzdelmes mérkőzésen megérdemelten szereztük meg a győzelmet, újabb három egységgel növeltük pontjaink számát – nyilatkozta S. Juhász Attila.

A hírös városiak az első fordulóban elszenvedett vereségük óta nem találtak legyőzőre, egymás után 13. mérkőzésüket vívták meg úgy, hogy nem kaptak ki, ráadásul ez volt a KLC negyedik egymásutáni sikere, amely során még csak gólt sem kapott.

LUA Baja – Kecskeméti LC 0–2 (0–1)

Női Megye I., 14. forduló
Baja, Petőfi-szigeti Sporttelep
2023. április 9., vasárnap

gólszerzők: Szabó Enikő (28.), Túri Zsófia (65.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu