Futsal bajnoki cím és 4. hely a bajnokságban – erőn felül teljesítettek az U14-es lányok

Nagy Tamás csapata több fronton is helytállt – évértékelő 

A 2023/24-es szezon végén arra kértük edzőinket, hogy értékeljék csapataik teljesítményét. Az U14-es leány együttes trénere, Nagy Tamás elégedetten tekintett vissza a mögöttünk hagyott szezonra.

Nagy Tamás vezetőedző értékelése: – A lány U14-es csapatunk a regionális bajnokság negyedik helyén végzett, ami – azt tekintve, hogy olyan csapatok előztek csak meg, mint az MTK, Vasas vagy az Astra Üllő – egy gyönyörű eredménynek tekinthető. Tovább emeli ennek az eredménynek a jelentőségét, hogy ez a bajnokság alapvetően 2010-2011-es születésű játékosoknak van kiírva, mi pedig a meccsek nagy részén 4-6 2012-es születésű játékossal álltunk ki. Amikor nyáron átvettem a csapatot a legnagyobb célkitűzésemnek a védelem rendbetételét tűztem ki, mert az előző bajnokságban nagyon sok gólt kapott az együttes. Ez nagyjából sikerült is, de egy-két meccsen így is össze tudtunk omlani. Jövőre a támadó játékban kell előrelépni, mert a helyzetkihasználásunk nem volt a legjobb ebben az évben. Mindent figyelembe véve a következő szezonban a dobogó megszerzése a célunk, amit reálisnak is tartok a játékosok képességeit és munkamorálját látva. Az U14 mellett a csapatunkkal a regionális U12-ben is indultunk, ahol azok a 2012-2013-as születésű lányok tudtak szerepelni, akik kevesebb játéklehetőséget kaptak az U14-es bajnokságban. Ez a tornasorozat elérte a célját, mert ezek a játékosok is kéthetente mérkőzéseket tudtak játszani. A hozzáállással teljesen elégedett vagyok, mert a lányok próbálták a tudásuk legjavát nyújtani. Ezenkívül a Csongrád-Csanád Vármegye által szervezett U13-as futsal torna sorozaton is elindultunk, ahol a lányok veretlenül lettek bajnokok.

Lány U14 teljes névsor: Balla Réka, Csorba Hanna, Dóczi Zorka, Duda Viktória, Faragó Mira, Farkas Fanni, Gál Emília, Gonda Leila, Juhász Zsófi, Justin Odett, Katona Noémi, Király Kitti, Koller Virág, Kothencz Lana, Kovács Emese, Liptai Vanessza, Molnár-Gábor Emma, Pálfi Dóra, Polyák Édua, Purget Dorina, Szabó Szibilla, Szaszkó Indira, Szolgai Léna, Tajti Liliána, Obornyák Éva, Horváth Vanda, Péter Villő, Rónai Lili.

Vezetőedző: Nagy Tamás, Másodedző: Bertalan Lili

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu