Győzelemmel felérő vereség

Mindent megtett a Csepel ellen női csapatunk

Felnőtt női csapatunk második hazai mérkőzésére került sor szombaton a női NB II. Keleti-csoportjában. Az ellenfél a Csepel volt, amely ellen augusztusban 7–0-s vereséget szenvedtünk a Simple Kupában. Ahhoz a mérkőzéshez képest hatalmasat fejlődött csapatunk, más másodosztályú rutinnal nagy elánnal vetették bele magukat a meccsbe a mieink. Igaz, a szünetben az ellenfél vezetett, majd az előnyt meg tudta duplázni a Csepel rögtön a fordulás után, viszont játékosaink egy pillanatra sem adták fel és összejött a szépítés. Sőt, az egyenlítés is meglehetett volna, de ez nem sikerült, a Csepel 3–2-re nyert.   

Szabó Erika, KLC vezetőedző: – A Csepel elleni vereség számunkra és a szurkolók számára is egy győzelemmel felérő vereség. A meccset egy kis csúszással a műfüves pályán kellett lejátszanunk. Ellenfelünk ugyanazt játszotta, mint a kupában. A gyors játékosaikat középen és a két szélen igyekeztek megjátszani, a labdát a védők mögé helyezve. A védelmünk pici megingásokkal, de remekül zárt, időben léptek ki a védők, illetve, ha ez sikerült, akkor Illés Móni figyelt, és megfelelő ütemben indult a labdákért. Nagyon sok tetszetős ellentámadást tudtunk vezetni, többször kerültünk gólhelyzetbe. A második félidőben Vígh Diána találatával szépítettünk. Ezután átvettük a kezdeményezést és több alkalommal is a csepeli kapusnak kellett bravúrral védeni. Kényszerű cserét kellett végrehajtani, és ezt kihasználva az ellenfelünk növelte előnyét, de a szorításból nem engedtünk, a hosszabbításban egy fejesgóllal még egyszer betaláltunk. A meglepetés elmaradt, de csak egy hajszál választotta el a csapatot az egypont megszerzésétől.

Kecskeméti LC – Kizotti Csepel TC 2–3 (0–1)

Női NB II. Keleti-csoport, 4. forduló
Kecskemét, NJE GAMF Kar pályája
2024. szeptember 21., szombat, 14.00
JV: Baráth János (Stumpf Márk, Czibola Szilárd)  

A KLC összeállítása: Illés – Szaszkó, Zsoldos (Tóth R. 75.), Tóth Sz. (Szabó 68.), Jakab, Bertalan, Vígh, Kis, Sándor (Dóka 85.), Horváth, Szöllősi.

Gólszerzők: Vígh Diána (62.), Szabó Enikő Loretta (93.), ill. Hevesi Júlia Rebeka (9.), Steyer Emese (48.), Lovászi Zsuzsanna (68.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu