Honvéd elleni magabiztos sikerrel zárt a leány U14

Hetedik helyen végzett a bajnokságban Szalai Krisztofer együttese

Szombaton a Budapest Honvéd csapatát fogadta a KLC U14-es leány csapata a 2022/23-as szezon utolsó fordulójában. A kilencedik helyezett Honvéd végül nem tudta megszorongatni a kecskemétieket.

Szalai Krisztofer vezetőedző értékelése: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első harmadban lassú iramban és pontatlanul játszottunk. Nem tudtunk komoly helyzeteket kialakítani, nem voltunk egyben, a támadók és a védők között állandóan óriási területek maradtak, így egy inkább a számunkra kedvező gólnélküli eredménnyel zártuk az első játékrészt. A szünetben átbeszéltünk néhány dolgot, főleg, hogy hol és hogyan kell gyorsítani a játékunk sebességén, valamint, hogy az egész védekezésünket sokkal feljebb kell tolni. A második harmadban már sokkal jobb volt a kialakított játékképünk, ez eredményekben is megmutatkozott, 2–1-es vezetéssel zártuk a második játékrészt. Az utolsó 25 perc volt az, ami a legjobban sikerült, itt már sikerült kialakítani minőségi helyzeteket, jöttek a gólok is, szerencsére még egy kihagyott büntető is belefért. Gratulálok a lányoknak nemcsak a győzelemhez, hanem az egész éves becsületes és szorgalmas munkájukért!

Mercedes KLC – Budapest Honvéd 4–1 (0–0)

U14 leány bajnokság, Dél-keleti-csoport, 22. forduló
Kecskemét, Neumann János Egyetem
2023. május 27., szombat, 10:00

A KLC összeállítása: Szolgai Léna – Szaszkó Indira, Faragó Mira, Farkas Fanni, Baranyi Dorina Lilien, Gál Emília, Kovács Emese, Csorba Hanna, Horváth Katalin. Csere: Meggyes Viktória, Tajti Liliána.

Gólszerzők: Baranyi Dorina Lilien (33., 61.), Farkas Fanni (41.), Gál Emília (56.), ill. Kerezsi Hadassa (49.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu