Leány U16: Győzelem a rangadón kétgólos hátrányból!

 Papp Lilla Kincső mesterhármas!

Egerben lépett pályára szombaton a KLC leány U16-os csapata. A lányokra nagyon fontos mérkőzés várt, hiszen a forduló előtt az éllovas Eger három ponttal megelőzte a kecskemétieket.

Az Eger négy meccses győzelmi sorozattal a háta mögött vágott neki a találkozónak, amelyet remekül kezdett, ugyanis húsz perc alatt kétgólos előnyre tett szert. A szünetben rendezte sorait a hírös városi alakulat, amely ihletett formában folytatta a mérkőzést és szenzációs, 3-2-es győzelmet aratott. A KLC minhárom gólját Papp Lilla Kincső szerezte. A tehetséges futballista az előző körben a DVSC ellen duplázott, és 11 forduló alatt 16 góllal (a másik kecskeméti, Gál Viviennel holtversenyben) a harmadik helyen áll a góllövőlistán.

A 3-2-es győzelem után a KLC vezetőedzője, Balla Gábor így értékelt: – Két ellentétes félidőt játszottunk. Az első játékrészben mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, lassúak voltunk mozgásban és gondolkodásban is. A szünet után viszont lefociztuk ellenfelünket. Agilisan és határozottak játszottunk. Megérdemelten fordítottunk és nyertünk! Nagyot küzdöttek a lányok, minden elismerésem nekik!

A KLC ezzel a győzelmével pontszámban utolérte az első helyezett Egert. A bajnokság élmezőnye egyébként nagyon kiegyenlített, hiszen a harmadik Üllőt kettő, a negyedik Gyulát négy, az ötödik Nyíregyházát hat ponttal előzi meg az élen álló Eger-KLC duó.

Eger Labdarúgó Sport Kft. – Mercedes KLC 2–3 (2–0)

Leány Regionális U-16 NP Keleti csoport, 13. forduló
Eger Felsővárosi Sporttelep
2023. április 15., szombat, 14:00

A KLC összeállítása: Illés – Szaszkó T., Gál, Papp, Dóka, Szaszkó R., Tóth Sz., Müller (Sebők 41.), Balogh, Györe, Döme (Szűcs 41.)

gólszerzők: Berencsi Bernadett (14.), Sasvári Lili (19.), ill. Papp Lilla Kincső (43., 56., 62.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu