Megvan az első siker – Kazincbarcikán győzött női NB II-es csapatunk

Idegenbeli sikerrel megkezdte a pontszerzést csapatunk

Kazincbarcikán lépett pályára női felnőtt csapatunk szombaton délután. Ellenfelünk az eddigi két fordulóban már szerzett győzelmet, Salgótarjánban nyertek. Nekünk nehezebb volt a sorsolásunk, hiszen a Nyíregyházával és az Egerrel kellett megküzdenünk.

Első győzelmünk viszont váratott magára, egészen eddig. Kazincbarcikán ugyanis a meccs elejétől kezdve jobban játszottunk, már a 4. percben Zsoldos révén megvolt az előny, sőt, 12 perc elteltével már 2–0 volt az állás Kis góljával. A 63. minutumban Bertalan is betalált, erre ugyan a Kazincbarcika a 70. percben válaszolni tudott, de így is magabiztos, 3–1-es sikert arattunk!

Női felnőtt csapatunk – és klubunk – ezzel az első győzelmét könyvelhette el az NB II-es bajnokságban.

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – Úgy utaztunk el Kazincbarcikára, hogy pontot/pontokat szerezhetünk. A mérkőzést megelőzően rosszul emlékeztem, ugyanis ők nem újoncok a bajnokságban, éppen ezért még nagyobb fegyvertény, hogy elhoztuk a három pontot. Jól és magabiztosan játszottunk, nem hibátlanul, de a hibák most nem okoztak problémát. Sok helyzetet dolgoztunk ki, a három gólon kívül még minimum három ziccert hagytunk ki. Remélem ez a győzelem önbizalomnövelő lesz, és a Kizotti Csepel TC ellen is magabiztosan lépünk majd pályára.

Kolorcity Kazincbarcikai SC – Kecskeméti LC 1–3 (0–2)

Női NB II., Keleti-csoport, 3. forduló
kazincbarcika, Kolorcity Aréna
2024. 09.14., 14.00
JV: Kalmár Petra (Rácz Dániel, Farkas Péter András)

A KLC összeállítása: Illés – Szaszkó T., Zsoldos (Dóka 71.), Csányi (Gattyán 71.), Jakab, Bertalan, Kis, Horváth, Tóth Sz., Györe, Szöllősi.

Gólszerzők: Bunda-Tóth (70.), ill. Zsoldos Zsófi (4.), Kis Lili Anna (12.), Bertalan Lili Laura (63.)

   

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu