Nagybetűs csapatként funkcionált, megérdemelten lett bajnok a leány U19-es csapatunk

Évértékelő

Leány U19-es csapatunk a 2023/2024-es bajnoki idényben a Regionális Dél-Keleti csoportban játszott, és magabiztosan lett bajnok. Ha nem is mondhatjuk, hogy rajt-cél győzelmet arattunk, hiszen az egyetlen vereségünket pont az első fordulóban szenvedtük el, mégis kijelenthető, hogy a legjobb csapat nyerte az aranyérmet. 18 forduló alatt 101 gólt lőttek a lányok, csupán 15-öt kaptak és 17 meccset nyertek zsinórban. A 16 igazolt játékost egy edző és egy kapusedző készítette fel.

Szabó Erika vezetőedző beszámolója: – A bajnoki címre pályázó Gyulai Amazonok csapatát az őszi és a tavaszi fordulóban is magabiztos győzelemmel utasítottuk magunk mögé. A Budapest Honvéd FC remek játékosállománnyal rendelkezik, így az ellenük mutatott játék jelzi azt az erőt, ami a csapatban létezik (hazai pályán 2–1-re, idegenben 5–0-ra vertük a kispestieket). A Szolnoki MÁV UFC csapata is igyekezett borsot törni az orrunk alá, nem jártak sikerrel. Az egyetlen vereség, amit elszenvedtünk, az a Tehetség SE ellen az első fordulóban történt. Akkor a csapategység még nem volt szilárd, egy-két játékosnak még kerestük a helyét, de a vereség rávilágított arra, hogy hol kell módosítani, miben kell változtatni. A csapat játékosait egyenként nehéz lenne értékelnem, mindenkiben hatalmas volt a lelkesedés, a küzdeni akarás, megvolt bennük a motiváció az előre lépésben. Eltökéltség, a másikért való küzdeni tudás jellemezte a társaságot, de sok pozitív jelzővel illethetném még a csapat tagjait. És itt a lényeg a CSAPAT. Természetesen egyénenként még van hova fejlődni, ebből következhet a csapatjáték fejlődése is. Nagyon fiatal játékosok alkották a U19-es keretet, az idő előrehaladtával rutinra, tapasztalatra tehetnek szert egy magasabb osztályban való szereplés esetén.  

A csapat tagjai: Tóth Karolina, Bertalan Lili, Kis Lili, Jakab Szófia, Horváth Hanna, Tóth Szonja, Györe Petra, Szölősi Lotti, Zsoldos Zsófi, Tóth Réka, Szaszkó Tiara, Csenki Mária, Jakab Erzsébet, Szabó Hajnalka, Fejes Cintia, Molnár Csenge.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu