Nagyszerű eredményekkel zárták a bajnokságot az U10-es lányok

A 9. és a 10. forduló összefoglalója

Az U10-es regionális bajnokság 9. fordulóját Gyulán rendezték. A rendezők esőre számítottak, ezért fedett műfüves pályán játszottak a csapatok. Ezúttal is négy találkozó várt lányainkra, ebből kettőt magabiztosan megnyertek.

A 9. forduló eredményei:

KLC – Bordány 5–1

KLC – Gyulai Amazonok 2–0

KLC – Szentesi Kinizsi 2–6

KLC – Szent Mihály 0–3

Szutor Sándor edző értékelése: – Az előző tornához képest jelentősen javult a csapat a párharcok megnyerése terén. Pedig az eddigi legkeményebb összecsapások voltak az egész bajnoki szezon során. Gyakran voltak „szikrázó” ütközések, egy ilyen, teljesen szabályos összecsapásban meg is sérült az ellenfél egyik játékosa. Az átmeneteket legtöbbször jól oldották meg a lányok. A megszerzett labdával gyakran sikerült gyors kontrákat vezetni. Szerencsére a helyzetkihasználással sem volt gond. Támadásból pedig hamar tudtunk visszarendeződni, ami azért is fontos volt, mert több csapat is hosszú kapuskirúgásokkal próbált meg támadást építeni. Az első két meccset sok gólt rúgva biztosan megnyertük. A harmadik találkozón a Szentessel játszottunk, amely több túlkoros játékossal fizikálisan és technikailag is jelentősen felülmúlt bennünket, de itt is küzdöttek lányaink becsülettel. Az utolsó találkozón a szegediek voltak az ellenfeleink. Némi mezőnyfölényben játszottak egész végig, de igazán veszélyes támadásaik nem voltak. Viszont három súlyos hibát kihasználva megnyerték a találkozót. Gratulálok a lányoknak a kemény, lelkes és gyakran szép játékhoz!

Csapattagok: Dániel Petra (4 gól), Dömötör Zora, Laki Hanna (1 gól), Laki Zara, Polyák Édua, Skernyók Alíz (4 gól), Szivák Ilona Angéla, Szőke Karolina, Varga Zsófia

Az U10-es regionális bajnokság zárófordulójára Bordányban került sor a mögöttünk hagyott hosszúhétvégén. A nem túl szerencsés időpont miatt két csapat, a Gyula és a Szentes meg sem jelent, a jánoshalmiak pedig 2-3 évvel idősebb játékosokkal érkeztek.

A 10. forduló eredményei:

KLC – Bordány 0–0

KLC – Szent Mihály 2–1

KLC – Arany Bácska Jánoshalma 0–7

KLC – Bordány 4–2

KLC – Szent Mihály 3–1

Szutor Sándor edző értékelése: – A kialakult helyzethez alkalmazkodva abban állapodtunk meg a kollégákkal, hogy dupla körmérkőzést játszanak a csapatok. Erre a tornára több olyan játékost is neveztem, akik különböző okokból kevesebb játéklehetőséghez jutottak eddig. A két leggólerősebb játékosunk ezúttal kimaradt a keretből. Kíváncsian vártam, ilyen összeállításban hogyan tudunk helytállni. A lányok jóval felülmúlták az elképzeléseimet! Az első találkozón a hazai csapat ellen még meglehetősen visszafogott játékot játszottunk. Számunkra szokatlan volt „igazi” füvön játszani. Ezért itt még nem nagyon sikerült támadásokat vezetni, de a védekezés már ekkor is rendben volt. Ezután következett a nagy rivális Szeged. Ezen a meccsen sokkal bátrabban, határozottabban játszottunk. Jó néhány szép egyéni megoldás, cselsorozat mellett egy-két szép támadást is vezettünk. A kevés helyzetet jól kihasználva 0-1-ről sikerült megfordítani a találkozót. A harmadik ellenfél a Jánoshalma volt. Azt gondolom – és ezt mondtam a találkozó végén is a lányoknak is –, hogy ezen a meccsen nem volt mit értékelni, mert az ellenfél olyan fizikai fölényben volt, amely lehetetlenné tett bármilyen komoly játékot.  Az első kör után a szegedi és a bordányi edzőkkel úgy döntöttünk, a jánoshalmi csapattal nem játsszuk le a találkozókat, a lányaink épségét megvédendő. Így a Jánoshalma haza is utazott. Jöhettek a visszavágók! A lányaink meccsről meccsre javuló játékot mutattak és egyre bátrabban, eredményesebben támadtak. Annak különösen örültem, hogy bár két sorral játszottunk, ahogy az egész szezonban végig, mindkét sor helyt tudott állni minden találkozón. Pedig gyakran cserélgettem a posztokat és a sorok összetételét is. Erre a meccsre nagyon szépen összeállt a támadójátékunk, amelynek köszönhetően magabiztosan nyertünk. Az bajnokságot a szegediekkel zártuk, akikkel az év során sok remek meccset játszottunk, váltakozó sikerrel. De ez most a mi napunk volt! Míg a többi csapat tagjai meglehetősen fáradtan mozogtak már ekkora a nagy melegben lejátszott találkozók után, a kecskeméti csajok még egész frissnek tűntek. A záró győzelmet nem kis részben ennek is köszönhetjük. Futómennyiségben és gyorsaságban ezúttal a szegediek fölé nőttünk. Bár az igazsághoz tartozik, hogy náluk két játékos is kidőlt sérülés miatt az előző meccsen. Nagy gratuláció a csapattagoknak a mai tornán nyújtott remek játékért!

Csapattagok: Dömötör Zora, Fekete Zsófi Edit (5 gól), Parádi Emma, Parádi Janka Napsugár, Polyák Édua (2 gól), Szivák Ilona Angéla, Somodi Réka, Stix Laura Barbara (1 gól), Varga Zsófia (1 gól)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu