Négy leány játékosunk is képviselni fogja a KLC-t a különböző Regionális Válogatottakban

Gál Emília az U14-es válogatott szűkített keretébe is bekerült!

Június 13-14-én rendezik az U14-es Regionális Válogatottak Tornáját, amelyre a játékosok kiválasztása már 2023 őszén elkezdődött. Kezdetben három játékosunk képviselte a KLC-t: Kovács Emese, Farkas Fanni és Gál Emília. Május végéig több edzésen is részt vettek a lányok míg végül a végső keretszűkítésre sor került. Szerencsére a kerethirdetés után kiderült, hogy Gál Emília bekerült a Regionális Dél Válogatottjába és június 13-14-én részt vehet a tornán, ahol a többi válogatottal mérhetik össze a tudásukat. Azért is fontos ez a Torna, mert az U15-ös Magyar Válogatott játékosok ezen lányok közül kerülnek ki.

Kovács Emese, Gál Emília, Farkas Fanni

A Női Labdarúgás napja alkalmából a szakág célja, hogy idén az összes preakadémiai korosztály megmutassa magát Telkiben, így 14-én pénteken az U14-esek mellett pályára lépnek majd az U10-es és az U12-es korosztály legjobbjai, ahová több KLC-játékos is meghívást kapott. U10-ben Polyák Édua, míg U12-ben Juhász Zsófi és Justin Odett fogja képviselni egyesületünket.

Nagy Tamás vezetőedző nyilatkozata: – Elképesztő büszkeséggel tölt el, hogy 4 játékosunk is képviselni fogja Egyesületünket a különböző Regionális Válogatottakban. Ez is mutatja, hogy az a munka, amit a lányok elvégeztek, nem volt hiábavaló és már a külső szakemberek is meglátják a tehetségüket és az elhivatottságukat. Külön öröm számomra, hogy Emília bekerült az U14-es válogatott keretbe, hiszen ebbe a korosztályba 2010-es születésű játékosokat szoktak behívni, de őt 2011-es létére is beválogatták. Teljes mértékben megérdemelte az egész éves teljesítménye alapján, hiszen nemcsak a pályán nyújtott kimagasló teljesítményt, hanem a pályán kívül is csapatkapitányhoz méltóan viselkedett és segítette az új játékosok beépülését, illetve összeszedte a csapatot mentálisan, amikor szükségük volt rá. Nagyon büszke vagyok rá és természetesen a többi lányra is, aki meghívást kapott, és remélem, hogy ezen az eseményen is a tudásuk legjavát tudják majd nyújtani!

Gál Emília

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu