Továbbra is Kiemelt Képzési Központként veszünk részt a női labdarúgás fejlesztésében

Az MLSZ pozitív elbírálásban részesítette pályázatunkat

A program 2017-es beindítása óta egyesületünk a „Kiemelt Képzési Központ” státuszban vesz részt a női labdarúgásban. A következő, 2024/25-ös bajnoki évre is megpályáztuk a Magyar Labdarúgó-szövetségénél ezt a státuszt.

A 2016. nyarától végzett tevékenységünk eredményeként a leány foci népszerűsége folyamatosan növekszik Kecskeméten és a környező településeken egyaránt. Az óvodai és iskolai programunkban is egyre több leány vesz részt, több iskolában tartunk önálló leány foglalkozásokat, akikkel részt veszünk a Bozsik Intézményi programban. Egyesületünk korosztályos csapatai a bajnokságokban évről évre érnek el dobogós helyezéseket, gólkirályi címet szereznek. Az idei szezonban másodszor neveztünk a Női Magyar Kupába, ahol a Gyulai Amazonok csapatával kerültünk össze. Játékban felvettük magasabb osztályban szereplő ellenfelünkkel a versenyt, nagyobb rutinnal rendelkező ellenfelünk 2:1 arányban megnyerte a mérkőzést.

Büszkék vagyunk rá, hogy a mögöttünk hagyott szezonban női felnőtt csapatunk újra vármegyei bajnok lett, a leány U19-es csapatunk megnyerte a regionális dél-keleti csoportot, míg az U16-os hölgyek bronzéremmel zártak. Emellett ki kell emelni, hogy az előző szezonban először indítottunk csapatot a női futsal NB II-ben, ahol a Nyugati csoport 6. helyén zártunk.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu