A Bozsik Tornán mindenki játéklehetőséget kap, a legtehetségesebbeket kiszűrik

Június 2-án rendeztük meg az utolsó Bozsik Tornát a szezonban

20 csapat, 5 pálya, 4 csapatos csoportok, kiváló hangulat. Ez jellemezte hétről hétre, hónapról hónapra a Bozsik Tornákat, melyeket klubunk szervezett meg a Széktói Stadionban. Június első vasárnapján került sor az utolsó rendezvényre a 2023/24-es szezonban. Ahogyan mindegyik, úgy az utolsó kör is jó hangulatban telt, a szülők megtöltötték a lelátókat, a játékosok a pályákat.

Az utolsó Bozsik Torna után szakmai vezetőnk, Parti Gyula értékelt:

A Bozsik Fesztiválokat az U7-es és az U9-es, míg a Bozsik Tornákat az U11-es korosztály számára szervezzük meg rendszeresen. A gyerekek és a csapatok nagy örömmel jönnek, mindenkinek játéklehetőséget biztosítanak ezek a tornák – mondta Parti Gyula. – Nagy kihívás megrendezni ezeket az eseményeket, de ebből a szempontból is pozitív idényt zártunk. Nagy öröm számunkra, hogy a szülők megtöltik a lelátókat, és kulturáltan nézik a meccseket, nem kiabálnak be, hagyják, hogy az edzők instruálják a gyerekeket. A legfőbb célunk, hogy kiszűrjük a legtehetségesebb játékosokat. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a tehetségkörponttal, rendszeresen ajánlunk nekik játékosokat – nyilatkozta a szakmai vezetőnk, aki büszkén mondta, hogy az U13-as válogatottban három KLC-s gyereket is beválogattak, akik részben a Bozsik Tornákon vétették észre magukat.

Nagy közösséget alkotunk a csapatokkal és a szülőkkel, kiváló hangulatban telnek a tornáink, amire szintén büszke vagyok – folytatta Parti Gyula. – Csapataink teljesítményével is elégedettek lehetünk. A KLC U11-es korosztálya a regionális Bozsikon is részt szokott venni, oda mindig a legjobb csapatunkat visszük, így sokszor előfordult, hogy a saját rendezvényeinken az U10-es fiúk helyettesítették az U11-eseket. Ők is megállták a helyüket a nagyobbak között. Ki kell még emelni a lányokat is, akik szintán szerepelhetnek a fiúkkal együtt ezeken a tornákon. Bár meglátszik azokon a kislányokon, akik fiúk között nőnek fel, viszont arra is különösen büszkék vagyunk, hogy U10-es korosztálytól kezdve vannak leány csapataink, egészen a felnőttig, amelyet már az NB II-ben szeretnénk indítani – árulta el Parti Gyula.

A rendezvényen U10-es csapatunk egyik kiválósága, Szivák Richárd Zsolt mondta el, hogy éli meg a pályán a Bozsik Tornákat. – Nagyon tetszenek nekem ezek a tornák, sok meccset tudunk játszani és szeretek itt lenni. Csatár vagyok, imádok gólokat lőni. Ugyan az erősebb ellenfelektől néha kikaptunk, sok csapatot legyőztünk, illetve sokat fejlődtünk – mondta a csatárként bevethető Szivák.

Szviák Richárd Zsolt

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu