A helyzetkihasználáson kell javítania az U10-es csapatoknak

Szombaton került sor a második tavaszi U11-es Bozsik Tornára, amelyen a KLC játékosai derekasan küzdöttek.

Péntek József 2013-as születésű, U10-es korosztályú csapatai ezúttal négy-négy mérkőzést játszottak, köztük szép győzelmeket is elértek.

A korai kezdés miatt nem volt egyszerű helyzetben az első csapat, hiszen szinte bemelegítés nélkül kellett elkezdeni a tornát, ráadásul az első mérkőzés rögtön a KLA U11 Bozsik A-szintű első csapata ellen volt. – Derekasan küzdöttünk, de mezőnyben minden erőnket felemésztette az ellenfelünk, így a támadásokra már nem jutott erőnk, valamint a kapuban is bizonytalankodtunk, így vereségünk nagyobb arányú lett – értékelte ezt a meccset Péntek József, aki a folytatással már boldogabb lehetett.

– A torna számunkra ezután kezdődött, és nagyon elégedettek lehetünk, hiszen két győzelmet arattunk. Előbb az SC Hírös-Ép, majd az UFC ellen nyertünk. Ezután egy igazán férfias, kemény játékot láthattunk a Tiszakécske U11-es csapata ellen. Ezen az meccsen nagyon nagy esélyünk volt a győzelemre, de az utolsó pillanatban ellenfelünk kihasználta határozatlanságunkat. A következő pár torna már nem a kísérletezgetésről fog szólni, mindenkinek volt esélye a bizonyításra, célirányosak leszünk – összegzett az edző. 

A KLC második csapata ebben a fordulóban csatlakozott be a torna küzdelmeibe.

– Győzelemmel kezdtünk, és ezután is voltak jó megmozdulásai a srácoknak, de a folytatásban a góllövés nem jött össze. Sok helyzetünk volt, de nem rúgtuk be őket, emiatt a következő három találkozónk mérlege egy döntetlen és két vereség lett. Az eredmények ellenére bizton állíthatom, fejlődtek a fiúk, sikerült a játék sok elemében előrelépnünk, de sokat kell még dolgoznunk azon, hogy a helyzeteket gólra váltsuk – mondta Péntek József.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu