Bajnok lett az alsóházban a KLC U13-as csapata!

Tíz meccsből egyszer sem kapott ki Körmöczi Dominik együttese

Lejátszotta utolsó mérkőzését az U13-as regionális bajnokság alsóházában a KLC. A listavezető kecskemétiek a másik legerősebb csapathoz, a KISE gárdájához látogattak pénteken. A találkozó bajnoki döntővel ért fel, hiszen a KLC 23 ponttal, míg a KISE 21 ponttal vágott neki a meccsnek. Amennyiben tehát a fővárosiak győztek volna, úgy megelőzik a hírös városiakat, ám erre nem került sor. A mérkőzésen kétszer is vezetést szereztek, végül 2-2-es döntetlent értek el idegenben a kecskeméti fiatalok.

Körmöczi Dominik vezetőedző értékelése: – Az alsóház legerősebb csapatai csaptak össze, ennek megfelelően lendületesen indult a találkozó. Mindkét csapat próbált támadólag fellépni, magas védelmi vonal jellemezte mindkét együttest. Egy kicsit tompábban kezdtünk az ellenfél bátrabban felvállalta a párharcokat és emiatt az elején náluk volt többet a labda és ők tudtak irányítani. A gyengébb kezdést váltotta az egyre magabiztosabb játék, elkezdtünk párharcokat nyerni a középpályán és a támadó harmadban, aminek köszönhetően az első gólunkat is szereztük. Szervezettségünknek köszönhetően csak kevésszer tudtak megbontani minket, de azokban megvolt a veszély. Második gólunkat egy remek labdaszerzés, majd az ebből indított mélységi passz előzött meg, amit higgadtan értékesítettünk. Ellenfelünk mindkétszer kitudott egyenlíteni nagy egyéni hibák miatt, de nem álltunk meg egy percig sem, amiért dicséret illeti a gyerekeket. Köszönöm nekik az egész éves kemény és kitartó munkát. A befektetett energiának köszönhetően elmondhatjuk, hogy az alsóház bajnoka a KLC lett!

KISE – Mercedes-Kecskeméti LC 2–2

MLSZ Regionális U13, Közép A-csoport, alsóház
KISE Sporttelep, Budapest
2023. május 26., péntek, 16:00

A KLC összeállítása: Borsos Dominik – Hajlik Sándor Zsolt, Kácsor Martin Bence, Vostyár Dávid, Kovács Attila, Varga Noel, Nagy Szabolcs, Szeleczki Zalán, Gáspár Rudolf. Csere: Molnár Dávid, Marton Marcell, Czúth Milán, Gyurgyik Balázs, Karikó Tibor.

A KLC gólszerzői: Kovács Attila (24.), Marton Marcell (47.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu