Emberhátrányban is győzött idegenben az U19

87. és 91. perces gólok kellettek a sikerhez

Budapesten, az Ikarus BSE otthonában lépett pályára hétvégén U19-es csapatunk a kiemelt bajnokság 16. fordulójában. A fővárosiak a 12., míg a mieink a 6. helyen állnak a tabellán. Esélyesként vághattunk tehát neki a mérkőzésnek, ám sokáig nem született döntés a találkozón. Olyannyira, hogy 1-1-es állásnál a 77. percben emberhátrányba is kerültünk. Ez azonban nem jelentett valódi előnyt a hazaiak számára, csapatunk nagyot küzdött és Ludvigh Zalán 87., illetve Losonczi András 91. perces góljaival 3-1-re megnyerte a találkozót!

Ozsváth Ferenc vezetőedző értékelése: – Közepes iramban kezdődött a mérkőzés és ennek megfelelően kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. Ellenfelünk pontrúgásokból volt veszélyes a kapunkra, míg csapatunk kontratámadásokból alakított ki helyzeteket, és egy ilyen végén egy lapos lövéssel Ludvigh megszerezte a vezetést. A második félidő is kiegyensúlyozott erők küzdelmét hozta, majd egy szöglet utáni fejessel egyenlített ellenfelünk. Ezt követően az amúgy remek játékvezető egy átlagos szabálytalanság után kiállította Domokost, de a létszámhátrányra kiválóan reagáló csapatunk magabiztosan játszva megszerezte a három pontot.

Ikarus BSE – Mercedes KLC 1–3 (0–1)

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 16. forduló
Budapest
2024. március 16., 10:00

A KLC összeállítása: Zsikla – Pesti, Domokos, Banó, Zoboki (Nagy D. 75.), Kecskeméti, Bujdosó, Ludvigh, Ruzsonik (Losonczi 60.), Jánosik (Ozsváth 75.), Horvát.

Gólszerzők: Paulovics Péter (68.), ill. Ludvigh Zalán (24., 87.), Losonczi András (91.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu