Ezüstéremmel zárta az évet az U9

Tornán vettek részt

A Mercedes-KLC U9 a X. Bánhidi József Emléktornával zárta le a 2021-es esztendőt néhány nappal ezelőtt, melyen Péntek József csapata ezüstérmes lett.

Péntek József értékelése: – A szokásoknak megfelelően az SC Hírös-Ép egyesülete idén is megrendezte a Bánhidi József Emléktornát az U10-es korosztály számára. Nekünk az utolsó pillanatban jött a lehetőség, hogy részt vehetnénk rajta, hogy mi képviseljük az egyesületet. Lényeg a mozgáson, játékon volt, illetve szerettem volna, hogy a gyerekek idősebbek ellen játszanak, fizikálisan küzdeni kelljen és testközelből tapasztalják, hogy milyen, ha gyorsabb a játék. Csoportellenfélül a házigazdákat, a szolnoki Szanda és a Tiszakécske csapatát kaptuk. Fokozatosan melegedtünk bele a tornába, mivel reggel még megilletődve játszottunk, aztán ahogy jobban felbátorodtunk, ahogy szereztünk pár gólt, úgy jött meg az önbizalom mindenki számára. A csoportban végül második helyen végeztünk, így biztossá vált, hogy a felsőházba kerülünk a tornán. A másik csoport első helyezettje, a budapesti SZAC csapata ellen remek játékot produkáltak a gyerekek, sok gólhelyzetet alakítottak ki, de végül is döntetlennel zárult a mérkőzés. A büntetők során kapusunk, Horváth Zsolt mindegyik felé irányuló lövést hárítani tudta. Utolsó rúgóként Pap Olivér - aki a mérkőzés során már betalált az ellenfélnek - higgadtan bebombázta a kapu bal felső sarkába a labdát, ami után fieszta, népünnepély tört ki. A döntőben ismét a Hírös-Ép csapata ellen játszottuk, akik ellen végül simán kikaptunk, de ők fizikai és technikai fölényben voltak velünk szemben. Minden gyermek kimagaslóan szerepelt, igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni a sikerért, végül ez a második helyre volt elegendő egy náluk egy évvel magasabb korosztálynak kiírt tornán.   

A csapat tagjai: Horváth Zsolt, Gáspár Soma, Vizeli András Márton, Katonka Milos, Pap Olivér, Géró Valentin, Miskey Csaba Ádám, Bari Alex Dávid, Dobos Zsombor, Gáspár Zétény.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu