Győzelemmel és pozitív mérleggel zárták az őszi szezont az U17-esek

Az utolsó mérkőzésen a Miskolc ellen nyertek

Két találkozót kellett még decemberben megvívnia a regionális kiemelt bajnokságban szereplő U17-es csapatunknak. Az első ütközetre Szolnokon került sor, míg az év utolsó meccsére hazai pályán a Miskolc ellen.

A december 3-i, szolnoki találkozó igazi csemegének ígérkezett a szurkolók számára, ugyanis a hazaiak dobogósként, míg a mieink szintén az élbolyba tartozó csapatként várták ezt a mérkőzést. Az összecsapás ehhez méltó módon szórakoztató volt. A sokgólos meccsből végül a Szolnok jött ki győztesen, 5–3-as sikerével otthon tartotta a három pontot és zsinórban a nyolcadik összecsapását nyerte meg.  

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – A dobogó második fokán álló szolnoki csapathoz látogattunk, amely ellen nem sok babér termett számunkra az előző években. A meccs előtt megbeszéltük a mérkőzésre vonatkozó taktikát, amit a srácok szinte maradéktalanul be is tartottak az első félidőben. Bár ellenfelünk szerzett egy gólt egy kapu előtti kavarodás után, de ezt sikerült egy átlövéssel kiegyenlíteni. A félidő végén egy szöglet után sikerült vezetést szereznünk, így előnnyel várhattuk a második felvonást. A szünet után sikerült újabb gólt szerezni és az 50. percben kétgólos előnybe kerülni. Sajnos egy ötperces rövidzárlat után ellenfelünk három gólt szerezve megfordította a mérkőzést, így 4–3 as állásnál nekünk kellett rohanni az egyenlítésért. Sikerült is 2-3 helyzetet kidolgozni, de ezek sajnos kimaradtak, míg ellenfelünk egy kontra után lezárta a mérkőzést. Sajnos hiába szereztünk három gólt Szolnokon, ez most kevés volt a pontszerzéshez. Tanúság, hogy végig koncentrálva és a taktikai utasításokat betartva kell játszani ahhoz, hogy eredményesek legyünk.

Szolnoki MÁV Utánpótlás FC – Mercedes KLC 5–3 (1–2)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet, 12. forduló

A KLC összeállítása: Csizmadia L. – Molnár, Csizmadia D., Barna (Marton 72.), Czumbil – Losonczi, Doktor, Diószegi (Dienes 86.) – Nagy G. (Asztalos 72.), Nagy D. (Kothencz 55.), Zábrádi.

Gólszerzők: Kató Tamás (18., 55., 71.), Finta Milán (53.), Pádár Zsombor (57.), ill. Zábrádi Benjámin (24.), Czumbil Mihály Zoltán (45.), Nagy Gábor (48.)

Csapatunk az utolsó körben hazai környezetben a Miskolc ellen javíthatott. A találkozó esélyesei a mieink voltak, és bár hátrányban voltak a szünetben, a második félidőben fordítottak és győzelemmel búcsúztatták a 2023-as évet.

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése:Mindenképp győzelemre készültünk az utolsó bajnokin, és ennek megfelelően támadólag is léptünk fel a mérkőzés első harmadában. Kapufát rúgtunk, helyzetekig jutottunk, de gólt nem sikerült szerezni a szervezett Miskolc ellen. Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy kontra után vezetést szerzett a vendég csapat. Ezután játékunk görcsössé vált, sok hibával játszottunk. A félidőben átbeszéltük, hogy miben kell változtatni, ennek szellemében léptünk pályára a második játékrészben, de sajnos a görcsösség megmaradt. Ellenfelünk azonban egy ritkán látható öngóllal kisegített, így 1–1 lett az állás. Ezt követően egy letámadás után sikerült labdát szerezni az ellenfél kapuja előtt és megszerezni a vezető gólt. A miskolci csapatban már nem volt erő az egyenlítéshez, sőt, nekünk volt ajtó-ablak ziccerünk a 3–1-hez, ami sajnos kimaradt, így egy góllal sikerült megnyerni a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak a féléves teljesítményhez. 5. helyen várjuk a tavaszi folytatást, amikor majd szeretnénk minimum megtartani a pozíciónkat, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy előrébb lépjünk a tabellán!

Mercedes KLC – MVSC-Miskolc 2–1 (0–1)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 13. forduló

A KLC összeállítása: Bogdán – Kothencz (Marton 75.), Csizmadia, Barna, Kis – Losonczi, Doktor (Diószegi 68.), Czumbil – Nagy G. (Asztalos 68.), Nagy D. (Molnár 75.), Zoboki.

Gólszerzők: Szukenyik Raul (51. - öngól), Nagy Gábor (66.), ill. Kolompár András (43.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu