Győzelemmel kezdte a bajnokságot az U19

A srácok szoros találkozón arattak sikert

Az U19-es Regionális Kiemelt bajnokság Keleti-csoportjának első fordulójában a mieink a Dunakanyar SE együttesével csaptak össze hazai pályán. Nagyszerű sikerrel hangolt csapatunk a bajnoki rajtra, hiszen pár nappal korábban a Szolnokot idegenben legyőzve továbbjutott az országos U19-es Kupa második fordulójába (ahol szeptember végén a Soroksár lesz az ellenfél). A Dunakanyar hasonló utat járt be, a Vácot verte odahaza, így ők is pozitív élménnyel rendelkeztek a bajnokság előtt.

A kecskeméti találkozó jó iramú volt, sok helyzet adódott a találkozón, amely megérdemelt, 2–1-es győzelmünkkel zárult. A gólok a fordulást követően estek, Doktor Ádám az 53. percben szerzett vezetést, erre a vendégek a 64. minutumban válaszoltak, viszont a bő negyedórával a vége előtt Zábrádi Benjamin találatával a miénk lett a három pont.

Ozsváth Ferenc vezetőedző értékelése: – A bajnoki rajton egy erős ellenfél ellen kellett helytállnunk, amely labdabirtoklásra építi taktikáját és több remek egyéni képességekkel megáldott játékosa is van. Az első percekben mégis magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és 3-4 kiváló akciót vezettünk, de gól ezekből nem született. Ezután kiegyenlítetté vált a mérkőzés és mindkét csapatnak adódtak gólszerzési lehetőségei. A második félidő is magas színvonalú játékot hozott, amelyben egy szabadrúgásból szerzett góllal vezetést szereztünk. Ellenfelünk egy mélységben pontosan bejátszott passz után egyenlített, ám egy 30 méteres indítást követően újra visszavettük a vezetést és sikeresen őriztük meg a meccs végéig.

Mercedes KLC – Dunakanyar SE 2–1 (0–0)

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 1. forduló
2024. augusztus 31.
Kecskemét

A KLC összeállítása: Piszmán – Kothencz, Bujdosó (Pusztai 63.), Molnár, Doktor (Terbe 78.), Kecskeméti, Nagy G. (Rafael 63.), Ozsváth (Somodi 87.), Nagy D. (Zábrádi 46.), Marton (Asztalos 78.), Losonczi (Diószegi 87.).

Gólszerzők: Doktor Ádám (53.), Zábrádi Benjámin (73.), ill. Bárczi Hunor Attila (64.).

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu