Megyei rangadókkal folytatódott a bajnokság

Az országos fiú bajnokságok startoltak el hétvégén.

A Mercedes-KLC négy korosztályos csapata is megkezdte tavaszi szereplését hétvégén. Az U19 és az U17 rögtön egy pikáns megyei derbit vívott a Kerekegyházával, míg az U15 és az U14 Békéscsabára utazott.

Döntetlent hozott az U19-es megyei rangadó (Fotó: Tóth Zsolt)

U19: Mercedes-KLC – Kerekegyháza 2-2jegyzőkönyv

Ozsváth Ferenc: Védekezésben kimagaslóan teljesítettünk, támadásainkban két-három gól benne maradt. Sajnos a végén egy számunkra peches távoli lövéssel pontot mentett a Kerekegyháza. Elégedett vagyok ezzel együtt a fiúk teljesítményével, bízom benne, hogy ilyen szellemiséggel tudjuk folytatni a munkát.

U17: Mercedes-KLC – Kerekegyháza 11-0jegyzőkönyv

Pap Szabolcs: Úgy gondolom, hogy ilyen különbséggel is megérdemelt a győzelmünk. Végig uraltuk a mérkőzést, fontos volt, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni a védekező részét, tudtuk tartani a koncentrációt hátul. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni a bizonyításra. Amiben még fejlődnünk kell, az a helyzetkihasználás és a pontrúgások befejezése. Remélem, hogy a sérültek felépülnek és teljes kerettel tudunk elutazni a Grosics Akadémia elleni mérkőzésre

U15: Békéscsaba UFC – Mercedes-KLC 2-0jegyzőkönyv

Márton Pál: Ezen a mérkőzésen sajnos mindkét csapat csak a küzdelmet erőltette, nagyon kevés jó megoldás született a pályán, ezekből viszont az ellenfelünknek volt több, legalább kettővel. Így megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Békéscsaba.

U14: Békéscsaba UFC – Mercedes-KLC 0-8jegyzőkönyv

Bende Csaba: Egy hosszú, de jól sikerült felkészülés után, helyenként kimondottan szépen futballozva, teljesen megérdemelten nyertünk ilyen arányban is. Tetszett, hogy többször hátulról felépített támadásokat vezettünk, a labdabirtoklásunk is a mérkőzés egyes szakaszaiban átlagon felüli volt. Ebben nagyon szeretném, ha az őszi szezonhoz képest előre tudnánk lépni, és ez a teljesítmény most nagyon biztató volt.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu