Utolsó pillanatos fordítás és magabiztos siker – továbbra is remekelnek az U16-os fiúk

Az előző két találkozójukat is megnyerték

U16-os csapatunk remekül indította a szezont, négy forduló után két győzelemmel és két döntetlennel, veretlen mérleggel álltak, amikor a nagyon jó erőket felvonultató Törökszentmiklós otthonába látogattak. A találkozót hátrányból megfordítva nyerték a mieink. Az egyenlítő gólt a 81. percben, a győztes találatot a 88. percben jegyeztük!  

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – A bajnokság egyik dobogóra esélyes csapatához látogattunk. Sajnos betegségek és sérülések kisérték a heti munkát, így több hiányzóval kellett számolni. A mérkőzés elején a hazai csapat lépett fel támadólag, nekünk kellett jó negyedóra, amíg a csúszós, vizes pályát megszoktuk. Az első félidő inkább taktikai csatát hozott kevés helyzettel, látszott, hogy két hasonló erősségű csapat találkozik. Egy-egy nagyobb helyzet alakult ki mindkét kapu előtt, de azok kimaradtak, így igazságos döntetlennel zárult az első játékrész. A második felvonás elején egy elkerülhető gólt kaptunk, ami után a 60. perctől fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását. Az erőfeszítéseinket siker koronázta az utolsó negyedórában. Előbb egy öngóllal sikerült kiegyenlíteni, majd a győztes gólt is megszerezni egy kapu előtti kavarodás után. Összességében emondhatom, hogy hasonló csapatok találkoztak, talán az utolsó 30 percben nyújtott jobb játéknak köszönhetjük a győzelmet. Dolgozunk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.

Törökszentmiklósi FC – Kecskeméti LC 1–2 (0–0)

MLSZ Regionális Alap U16 Délkelet 6. forduló
Törökszentmiklós
2024. október 13.

A KLC összeállítása: Dóri – Pálfy (Farkas 31.), Kovács, Rafael, Rimóczi – Kothencz (Ország 87.), Tóth, Brútyó, Szivák, Raskó – Szabó.

Gólszerzők: Albert (51.), ill. Jenei (81. – öngól), Raskó Endre István (88.)

Az október 13-i törökszentmiklósi mérkőzést október 19-én egy hazai találkozó követte: csapatunk a Makót látta vendégül. A mieink nagyon magabiztos teljesítménnyel, 6–1-es győzelmet arattak, és továbbra is veretlenek a bajnokságban! 

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – A múlt heti győzelem után motiváltan álltak bele egész héten a munkába a srácok, sajnos betegségek, sérülések miatt még mindig kevesebben vagyunk, de ez a heti munkán nem érződött. Érezhető volt a mérkőzés elején, hogy sikerült átmenteni azt a koncentrált, határozott játékot, amit Törökszentmiklóson mutatott a csapat. Az első félidőben gyakorlatilag egy térfélen zajlott a játék, és teljesen megérdemelten vezettünk ilyen arányban is. A szünet után a sérüléssel bajlódó játékosok pihenőt kaptak, és igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni, így a második félidei játék már akadozott, és a makói csapat is sokkal jobb játékot nyújtott, mint az első félidőben. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk a Makó ellen, különösen az első félidőben mutatott játékkal voltam elégedett.

Kecskeméti LC – M-Foci Kft. 6–1 (5–0)

MLSZ Regionális Alap U16 Délkelet 7. forduló
Kecskemét
2024. október 19.

A KLC összeállítása: Dóri – Pálfy, Kovács, Rafael, Rimóczi (Horváth 46.) – Tóth Sz. (Kácsor 77.), Brútyó (Bajnóczi 46.), Kothencz (Szeleczki 77.), Szivák (Csordás 74.), Raskó (Farkas 74.), Szabó.

Gólszerzők: Szabó Márton Kristóf (3., 39., 41., 73.), Szivák Péter Bálint (26.), Kovács Kornél (33.), ill. Dinka Olivér (84.).

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu