Gólokkal párosult a mezőnyfölény

Megvan a női csapat első sikere.

Egyesületünk női csapata a megye I-es bajnokság második fordulójában a Mórahalom együttesét fogadta. Nem bíztak a lányok semmit sem a véletlenre, mezőnyfölényük öt góllal és három ponttal párosult.

Az első perctől a kezünkbe vettük az irányítást, nagy mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, a játék gyakorlatilag az ellenfelünk térfelén zajlott. Nem sokat kellet várni az első gólra, a 8. percben Túri Zsófi középről leadott lövése visszapattant a védőkről, az ismétlés a kapu bal alsó sarkában landolt. Ezt követően sok lehetőség kimaradt. A 32. percben Szabó Enikő saját térfelünk közepén szerzett labdát, végig cselezte a pályát és jobbról érkező beadását Ésik Enikő lőtte a kapu jobb oldalába. A mérkőzés 37. percében Túri Zsófi ismét lövésre szánta el magát, sajnos összerúgott a lövést blokkoló védővel és bokasérülést szenvedett, nem tudta folytatni a játékot. A félidő végén a 39. percben Szabó Enikő szögletét Papp Lilla fejelte a kapuba.

A második félidőben a sok kimaradt helyzet után az 51. percben viszont tovább tudtuk növelni előnyünket, Szabó Enikő szerzett labdát az ellenfél térfelén, melyet  Ésik Enikőnek továbbított, aki a kapu bal alsó sarkába lőtt. Ötödik gólunk a 79. percben született, az ellenfél bedobását megszereztük, Suhari-Nagy Niki ívelését Gál Vivi vette át és több védő szorításában kilőtte a bal felső sarkot.

A mérkőzésen újoncot avattunk, Illés Móni először védett a női csapatban, nem volt sok dolga, ám az ellenfél egyetlen kapura tartó lövését magabiztosan védte.

Kecskeméti LC – Mórahalom 5-0 (3-0)

Női megye I. 2. forduló

KLC: Illés – Túri Zs., Szabó E., Túri K., Papp, Pintér, Suhari-Nagy, Ésik, Sütő.

Csere: Virág, Gál, Pallagi, Sándor, Dóka, Kalaposné Varga.

Gól: Ésik 2, Túri Zs., Papp, Gál

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu