A bajnoki címről is dönthet a KLC női csapatának hétvégi rangadója – beharangozó

Vasárnap az első helyezett játszik a másodikkal.

Fantasztikusan szerepel a női Megye I-ben a Kecskeméti LC. A hírös városiak úgy várják a 16. fordulót, hogy az első helyen állnak. A hölgyek egymás után 14 mérkőzést vívtak meg veretlenül, ráadásul a gólkülönbségük is imponáló, hiszen 69 rúgott gól mellett csupán négyszer vették be az ellenfelek a kecskeméti kaput.

Ugyanakkor a célként kitűzött bajnoki cím még nincs bebiztosítva, hiszen a második helyezett Kiskőrös csak három pontra van lemaradva a KLC mögött. A kőrösiek 15 meccsükből 12 győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel állnak. Öt fordulóval a vége előtt tehát nem túlzás állítani, hogy a most hétvégi KLC–Kiskőrös rangadó akár a bajnoki címről is dönthet.

A két csapat az idei szezonban már háromszor találkozott egymással. Az első fordulóban hazai pályán a Kiskőrös hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a KLC-t, amelynek azóta is ez az egyetlen veresége van a bajnokságban. A kecskemétiek a másik két találkozón viszont vissza tudtak vágni ellenfelüknek, októberben a Széktói Stadionban 5–0-ra, márciusban Kiskőrösön 3–0-ra diadalmaskodtak.

– A felkészülést tekintve nem teszünk különbséget meccs és meccs között. Minden találkozóra a megszokott rendszerünk szerint készülünk. Ezt az összecsapást azonban nagy várakozás előzi meg, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatát fogadjuk. A Kiskőröst nagyon ügyes, kreatív és gólveszélyes játékosok alkotják. Biztos, hogy mindkét együttes győzelemre fog játszani, hiszen aki nyer, nagy lépést tesz a bajnoki cím felé. Hazai pályán egyértelmű célunk a három pont begyűjtése. Kétségtelen, hogy nagyon jó formában vagyunk, szeptember óta nem kaptunk ki és a 2023-as naptári évben lejátszott öt mérkőzésünk során még csak gólt sem kaptunk. Sikerességünk titka az lehet, hogy a bajnokság során a lányok szinte minden meccsen igazi csapatként játszanak. Folyamatosan kisegítik egymást, sok gólhelyzetet dolgozunk ki és ezek nagy részéből be is találunk – nyilatkozta S. Juhász Attila, aki beszámolt a KLC női csapatának jövőbeli céljairól is:

– Látva az eddigi teljesítményünket, kiemelt képzési központként a nagypályás bajnokságban is gondolkodhatunk. Az MLSZ tájékoztatása szerint a közeljövőben várható az NB III-as bajnokság elindítása, ám számunkra az NB II is elérhető opció lehet. Azt viszont látnunk kell, hogy ez nagy vállalás számunkra, ugyanis magasabb szinten bővebb játékoskeretre és több edzésmunkára van szükség. Mindenképpen meg kell várnunk, hogy a fiatalabb játékosaink is megszerezzék a szükséges tapasztalatot, hogy a felnőtt bajnokságban is jó teljesítményt nyújtva tudjanak szerepelni. A magasabb szinten történő versenyeztetés tervben van, de a megfelelő időpontot meg kell várnunk – mondta S. Juhász Attila, az egyesület elnöke.

A KLC – Kiskőrös mérkőzés a női Megye I. 16. fordulójában április 23-án, vasárnap lesz 13 órától a Széktói Stadionban.  

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu