Az utolsó pillanatban mentett nagyon értékes pontot az éllovas női felnőtt csapat

Kis Lili Anna az utolsó, 80. percben talált be!

Akár a bajnoki címről is dönthet – így lehetett felvezetni a KLC női felnőtt csapatának vasárnapi mérkőzését, ugyanis a listavezető kecskemétiek az őket három pont lemaradással üldöző második helyezett Kiskőröst fogadták a női Megye I-ben. Ezzel együtt még öt meccsük volt hátra a csapatoknak a bajnokságból, így kulcsfontosságú volt, hogy ki nyeri ezt az ütközetet.

A találkozó végig nagyszerű tempóban zajlott, de az iramot a KLC diktálta. Ám hiába a sok helyzet, a Kiskőrös majdnem meg tudta nyerni a meccset, hiszen az utolsó pillanatokig vezetett, viszont a kecskemétiek nem adták fel és a találkozó legvégső helyzetéből egyenlítettek. Ez volt a meccs utolsó jelenete, amely után értékes döntetlent ért el a KLC, ugyanis a három pont különbséget megtartva továbbra is vezeti a bajnokságot.

A mérkőzést S. Juhász Attila így értékelte: – Az előzetes várakozásoknak megfelelően egy végig jó iramú, párharcokban gazdag mérkőzésen sikerült itthon tartanunk egy pontot, mely a végelszámolásnál nagyon sokat érhet. Jól kezdtük a meccset, sokszor eljutottunk a kiskőrösi kapuig, de lövéseink célt tévesztettek, a kaput eltalálókat pedig a kiskőrösi hálóőr hatástalanította. Ellenfelünk egy védelmi megingásunkat a 29. percben góllal büntetette, Végh Emese találatával megszerezte a vezetést. A második félidőben még egy lapáttal rátettek a lányok, hatalmas győzni akarással vezettük veszélyes támadásainkat, de nem tudtunk gólt szerezni. Az utolsó percben szabadrúgáshoz jutottunk a kiskőrösi kaputól 13 m-re, melyet Suhari-Nagy Niki végzett el. A sorfalról a kapu előterébe kerülő labdát Kis Lili juttatta a kapuba, kialakítva az 1–1-es végeredményt. Hatalmas gólörömünket követően már középkezdésre sem maradt idő.

Kecskeméti LC – Kiskőrösi LC  1–1 (0–1)

Női Megye I., 16. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. április 23., vasárnap, 13:00

A KLC összeállítása: Illés – Túri Zs. (Kis 41.), Túri K., Bertalan (Jakab 41.), Suhari-Nagy, Berki-Farkas (Törteli 41.), Ésik, Sütő, Szabó.

Gólszerzők: Kis Lili Anna (80.), illetve Végh Emese (29.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu