Jön az NB II-es női csapatunk első hazai fellépése

Kezdés: szombaton 15 órakor

Előző héten történelmi ponthoz ért klubunk, ugyanis sor került női felnőtt csapatunk első NB II-es találkozójára. A Keleti-csoport nyitófordulójában ugyan ötgólos vereséget szenvedtünk Nyíregyháza ellen, de a bajnoki címre esélyes ellenfél otthonában játékosaink végig becsülettel küzdöttek, amiért dicséret illeti őket.

Szabó Erika vezetőedzőnk többször is hangsúlyozta már, hogy szokni kell a másodosztály ritmusát. A tanulási fázisban újabb komoly feladat előtt állnak a mieink, hiszen szintén egy erősebb ellenféllel kell majd szombaton farkasszemet nézniük. Akár az Eger is esélyes lehet az aranyéremre, de a dobogóra mindenképpen odaérhetnek, alátámasztja ezt az első fordulóban elért 8–0-s sikerük a Salgótarján ellen.

Egy biztos, csapatunk a nyíregyházi mérkőzéséhez hasonlóan most is 90 percig küzdeni fog, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megnehezítse az egriek dolgát! Kezdés szombaton 15 órakor a egyetem pályáján.   

Szabó Erika, KLC vezetőedző: – Az Eger elleni találkozó is nagyon nehéz lesz számunkra. Természetesen mindegyik csapat más és más. Bár nem ismerjük az egri együttes játékstílusát, a bajnokságból kiemelkedő csapatok rangsorába tartozik. Mi arra fogunk törekedni, hogy a saját játékunkat játsszuk, nyáron is erre készültünk. A kezdés után viszont, ahogy megismerjük az ellenfelünket, tudunk majd reagálni akár felállásban, akár taktikával. A legfontosabb, hogy újabb tapasztalatokkal fogunk bővülni.  

Kecskeméti LC – Eger SE

Női NB II. Keleti-csoport, 2. forduló
2024. szeptember 7., szombat, 15:00
Kecskemét, NJE GAMF Kar
JV: Medovarszki János (Zahorán János, Mákos Gergő)  

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu