Női felnőtt: Magabiztos győzelem Mórahalmon

A KLC továbbra is listavezető! 

A Női Megye I-ben a Mórahalom otthonában lépett pályára hétvégén a KLC. A hírös városiak eddig háromszor találkoztak aktuális ellenfelükkel, szeptemberben 5–0-ra, októberben idegenben 2–0-ra, míg márciusban 1–0-ra győztek. A találkozót a KLC az első, míg a Mórahalom az utolsó előtti helyről várta, így a meccs egyértelmű esélyesei a vendégek voltak. Bár az első gólra fél órát kellett várni, végül sima, ötgólos győzelmet aratott a továbbra is listavezető Kecskeméti LC.    

A találkozót S. Juhász Attila így értékelte: – A mérkőzés kezdetétől jelentős labdabirtoklási fölény mellett több ígéretes gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, ám a kapu előtt kicsit bizonytalanok, pontatlanok voltunk. Ellenfelünk maximálisan a védekezésre koncentrált – melyet jól megszerveztek – és kirúgásokból próbált helyzetet kialakítani, melyeket rendre megszereztünk és építettük támadásainkat. Az első gólunk a 30. percben született, Pallagi Vivi kapott jó ütemű indítást a jobb oldalon, és a kapuba juttatta a labdát. Ezt követően is sokszor eljutottunk a hazai kapuig, de az első játékrészben előnyünket nem tudtuk növelni. A második félidőt remekül kezdtük, Papp Lilla szinte az első labdaérintéséből megszerezte második találatunkat. A játék továbbra is a hazai térfélen zajlott, az 53. percben egy távoli lövést Ésik Enikő fejjel megcsúsztatott, ezzel a találattal három gólra növelte előnyünket. A 68. percben Kalaposné Varga Fruzsi szerezte negyedik találatunkat, egy megpattanó labdát juttatott a hazai kapuba. A 5–0-s végeredményt Ésik Enikő lapos lövésével alakítottuk ki a 75. percben. A mai meccsen több alkalommal a védekező zónából felépített sok passzos játékkal, több alkalommal a középpályáról vagy a védelemből a támadásba belépő játékosokkal tudtuk megzavarni ellenfelünket, és megérdemelten szeretünk meg a győzelemért járó három pontot. Minden játékosomat dicséret illeti, mindenki fegyelmezett, tudatos játékkal segítette csapatunkat az újabb győzelemhez!

Mórahalmi TSE – Kecskeméti LC 0–5 (0–1)

Női Megye I., 17. forduló
Mórahalom Sportcentrum
2023. április 29., szombat, 15:00

A KLC összeállítása: Illés – Szabó, Túri K., Túri Zs., Pintér (Gangl 58.), Suhari-Nagy, Ésik, Pallagi (Papp 41.), Törteli (Kalaposné Varga 50.).

Gólszerzők: Pallagi Vivien (30.), Papp Lilla Kincső (42.), Ésik Enikő (53., 75.), Kalaposné Varga Fruzsina (68.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu