Tíz gólig meg sem állt a KLC leány U14-es csapata

Gál Emília 6, Baranyi Dorina 3 gólt lőtt!

Szombaton a Jászfényszarui VSE csapatát látta vendégül a KLC leány U14-es csapata a regionális bajnokság dél-keleti csoportjában. A találkozó esélyesei egyértelműen a kecskemétiek voltak, hiszen a 12 csapatos bajnokság 11. helyezettje volt az ellenfél. Bár a meccs első gólját a vendégek szerezték, végül a hírös városiak magabiztosan győztek, és felléptek a hetedik helyre a tabellán.  

Szalai Krisztofer vezetőedző értékelése: – A mérkőzést kissé dekoncentráltan kezdtük, az első harmadban 0–1-gyel fordultunk, miután az ellenfelünk a kevés helyzetéből egyet sikeresen értékesített. A szünetben változtattunk, játékrendszer és személyi változások is történtek, aminek köszönhetően sokkal dinamikusabb lett a játékunk és az első harmadra jellemző meddő mezőnyfölényünket sikerült helyzetekké alakítani, amiket jó arányban értékesítettünk is. A második 25 perc után már 4–1 volt az eredmény. Az utolsó harmadra azt kértem a lányoktól, hogy zárjuk le a mérkőzést, amit túl is szárnyaltak, az idei szezon legjobb harmadát produkálva újabb 6 gólt rámoltak be, így kialakítva a 10–1-es végeredményt. Amire büszke vagyok, hogy egyre tudatosabban visszalátom tőlük azokat a taktikai elemeket, amiket az edzéseken gyakorlunk és amiket a mérkőzés előtt kérek tőlük. A letámadásainkat jól időzítve, a pálya megfelelő zónáiban hajtottuk végre, aminek köszönhetően rengeteg labdát sikerült szereznünk, melyekből gólokat is lőttünk. A passzjátékunk is egyre hatékonyabb, a védelem tagjai több alkalommal is pontos mélységi passzal hozták ki a labdát, míg a támadóharmadban is kreatívan és kombinatívan játszottunk. A találkozó során extra teljesítményt nyújtott Gál Emília, aki 6 gólt szerzett, valamint Baranyi Dorina is, aki mesterhármasa mellett kiosztott számos gólpasszt. Kovács Emesét is kiemelném, aki a védelemben és a labdakihozatalokban nyújtott kiemelkedőt.

Mercedes KLC – Jászfényszaru VSE 10–1 (0–1)

Leány Regionális U-14 HNP Dél-Keleti csoport, 17. forduló
Kecskemét, Neumann János Egyetem
2023. április 22., szombat

A Mercedes KLC kezdője: Szolgai Léna – Szaszkó Indira, Horváth Katalin, Faragó Mira – Kovács Emese, Baranyi Dorina, Nagy Noémi – Gál Emília, Farkas Fanni. Csereként pályára lépett: Csorba Hanna.

Gólszerzők: Gál E. (34., 35., 42., 53., 58., 65.), Baranyi D. (40., 60., 70.), Csorba H. (67.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu