Döntetlennel kezdte meg a felsőházat az U14

Az alapszakasz győztese ellen értékes az egy pont

A bajnokságot rosszul kezdte, de utána magára talált és nagy hajrával, jó játékkal bejutott a felsőházba U14-es csapatunk. A rájátszás első fordulójában aztán rögtön a legnehezebb ellenféllel találták szemben magukat Körmöczi Dominik tanítványai, hiszen a listavezető Gyula látogatott Kecskemétre. A találkozó nagy küzdelmet hozott, de gólt nem.

Körmöczi Dominik vezetőedző értékelése: – Csapatunk bejutott a felsőházba, ami óriási teljesítmény, tekintve, hogy nagyon nem kezdtük jól a bajnokságot. Itt az első fordulóban rögtön a bajnokesélyes Gyula csapatát fogadtuk, amely ellen az ősszel egy fájó egygólos vereséget szenvedtünk, úgy, hogy mi szereztük meg a vezetést, de a vendégek fordítani tudtak. Ellenfelünk az alapszakaszt egy magabiztos fölénnyel abszolválta, 9 győzelem mellett 1 alkalommal kaptak ki a 100%-os Szeol ellen, így nehéz mérkőzésre számítottunk. Igazolták is jó hírüket, mert nagyon szép játékot mutattak be ellenünk is amire az első 25 percben nem tudtunk érdemben reagálni. Ekkor nagyon bátortalanok voltunk, nem vállaltuk fel a párharcokat, és a labda nélküli futás is kevés volt részünkről. A játék a mi térfelünkön zajlott, a megszerzett labdákkal nem tudtunk gyors akciót indítani. A félidő végére a csapat felvette a ritmust és a labdabirtoklás is kiegyenlítődött, kontrákkal tudtunk veszélyeztetni. A második felidőre nagyon jól jöttünk ki, és ekkor már többet tudtunk kezdeményezni labdával. A kontráinkban nagy veszély volt, de sajnos a létszámfölényes helyzetekben rendre rosszul döntöttünk, ha pedig eljutottunk helyzetig akkor a befejezés nem volt tökéletes, illetve a kapusuk is – aki a bajnokság legjobbja – remekül teljesített. Nagyon jó mérkőzést láthattak a kiérkezők, mert mindkét csapat bátran felvállalta a támadó játékot. Úgy érzem, igazságos a döntetlen, mert habár az ellenfelünk birtokolta többet a labdát, de nagyobb helyzetekig mi jutottunk el. A szezon elején az ilyen meccseket elbuktuk, de mostanra kialakult egy stabilitás a csapatban, és értékes egy pontot tudtunk szerezni egy nagyon erős, nálunk technikailag képzettebb csapat ellen. Köszönöm mindenki támogatását ebben a félévben a gyerekek nevében is! Tavasszal folytatjuk, és célunk, hogy minél eredményesebben zárjuk a szezont. Szeretnénk beleszólni a bajnoki címért folytatott harcba. Hajrá KLC!

Mercedes KLC – Gyulasport 0–0

MLSZ Regionális Alap U14 Felsőház 1. forduló
2023. november 25.
Kecskemét, Széktói Stadion

A KLC összeállítása: Frankó – Kácsor, Kovács A., Vostyár, Meggyesi, Antal, Szeleczki, Kovács B., Rádi (Sinkó 70.), Keresztesi (Molnár 57.), Marton.

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu