Dunamenti Gála: Két csapattal vettünk részt a rangos tornán

Az U9-es és az U11-es fiúk is megmérették magukat

A ceglédi tornán az U11-es csapatunk kiválóan szerepelt, a 8 csapatos tornán végül az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Az U11-es csapatunk eredményei:

Csoportkör:
KLC – Ceglédi VSE 1–0
KLC – Nagykőrös 1–2
KLC – Kazincbarcika 1–0

Elődöntő:
KLC – Ceglédi KK 0–2

Bronzmeccs:
KLC – Nagykőrös 1–0

Marosvölgyi Attila vezetőedző értékelése: – Pünkösdhétfőn az U11-es csapat az I. Dunamenti Gála selejtezőn vett részt. A 8 csapatos tornán az előkelő 3. helyen végeztünk. Nagyszerű szervezés mellett egy remek tornán vettünk részt. Az A jelű csoportba kerültünk a Ceglédi VSE, a MozGo Nagykőrösi SE és a Kolorcity Kazincbarcika SC csapataival egyetemben. Az első mérkőzést a hazai csapattal, a Cegléddel kezdtük. Álmosan, nehézkesen melegedtek be a srácok, de végül 1-0-ra behúztuk a mérkőzést. A második meccsen a Nagykőrös csapata meglepett minket, és 2-1-re nyert. Az elején még figyelmetlenek voltunk és kaptunk két gyors gólt. Ezután a srácok rákapcsoltak, de csak a szépítésre futotta, azonban biztató jeleket láttam a hozzáállást és a játékot illetően. A harmadik mérkőzés sorsdöntő volt számunkra, egyszerű volt a képlet, ha nyerünk ott vagyunk a legjobb 4 között. A fiúk ennek tudatában léptek pályára és egy igen küzdelmes meccsen 1-0-ra nyertünk. Így csoport másodikként a legjobb 4 közé jutottunk. Az elődöntőben a másik csoport győztesével a Ceglédi KK válogatottal kellett megmérkőznünk. Ezt a mérkőzést 2-0 arányban elvesztettük egy jobban játszó csapat ellen. Itt kijöttek a technikai különbségek, de még így sem volt hiányérzetem a mérkőzéssel kapcsolatban. A harmadik helyért ismét a Nagykőrösi csapattal kellett megvívnunk. A srácokat fűtötte a visszavágás, ennek megfelelően léptek pályára. Végig irányítva a mérkőzést egy nagyon harcias ellenféllel szemben sikerült 1-0-ra megnyerni a mérkőzést. Összességében elégedett és büszke vagyok a srácokra. Van még hova fejlődni, de ha az eddigi edzésmunkát tudjuk folytatni, jó úton haladunk a sikerek felé!

Az U9-es csapatunk is jól szerepelt.
Eredményei:

Csoportkör:
KLC – Gyömrő 0–2

KLC – Szolnok 1–5

KLC – Cegléd "Kék" 0–4

Első helyosztó:
KLC – Cegléd "Sárga" 1–0

5. helyért:
KLC – Gyömrő 0–8

Körmöczi Dominik vezetőedző értékelése: – A nagyobbakhoz hasonlóan mi is részt vettünk az U9-es csapattal az I. Dunamenti Gála ceglédi selejtezőjén. A "B" jelű csoportba kerültünk, ahol a Gyömrő, a Szolnok és a Cegléd "Kék" csapatai ellen kellett játszanunk. Az első mérkőzést nagyon jól kezdtük. Sok támadást vezettünk, de a befejezésekből a kezdeti izgalom és a koncentráció hiánya miatt nem tudtunk gólt szerezni. A gyerekek már tudatosan keresik egymást a pályán, ennek volt köszönhető a mezőnyfölény, de ez mit sem ért, mert ellenfelünk egy akció után az első helyzetét értékesítette, majd az utolsó percben egy kontratámadásból szerzett még egy gólt. A második mérkőzésen a Szolnok csapata ellen léptünk pályára. Ellenfelünk igazolta jó hírét, nagyon jó képességű játékosok alkották a csapatukat, amely ellen nagyot küzdve hasznos meccset tudtunk játszani és megszereztük ellenük első gólunkat is. Technikailag és fizikálisan is előttünk járnak, de bíztató, hogy szép támadásokat tudtunk ellenük is vezetni, és mertünk játszani. Az utolsó csoportmeccsen a ceglédi csapattal játszottunk, itt sajnos ismét a kezdeti figyelmetlenségünk okozta a nagyobb arányú vereséget. Az első helyosztó meccsen a ceglédi sárga csapatot tudtuk 1-0-ra megverni. Itt is rengeteg ziccert puskáztunk el, de a támadás és védekezés egyensúlya megmaradt, így fegyelmezett játéknak köszönhetően nyerni tudtunk. A 5-6. helyért zajló csatában aztán az egész napos fáradtság kiütközött rajtunk. Lassan kezdtük a meccset és körülményesek voltunk az ellen a Gyömrő ellen, amellyel a csoportban a legszorosabb meccset játszottuk. Ezen a találkozón viszont sajnos megérdemelten nyert ellenfelünk ilyen nagy arányban is. Összességében elmondható, hogy nagyon hasznos tornán vagyunk túl, ahol nagy iramú meccseket tudtak játszani a gyerekek nálunk előrébb tartó csapatok ellen. Csapatunk ugyan U9-es korosztály, de sokan még csak ebben az évben kezdtek focizni, így még büszkébbek lehetnek magukra játékosaim, hogy a 6. helyen tudtunk zárni ebben a mezőnyben. A szezon elején az ilyen meccseken sokkal alárendeltebb szerep jutott, de mára fel tudjuk venni erős KK és TK csapatok első sorai ellen is a versenyt. Gratulálok minden résztvevőnek, és köszönjük a Cegléd VSE csapatának a színvonalas rendezést és meghívást!

 

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu