Eddigi legjobb meccsén van túl az U19-es csapatunk

A nagyon jó játékerőt képviselő Váccal szemben itthon tartották a srácok a három pontot

A négy mérkőzés után három győzelemmel és csupán egy vereséggel álló Vác látogatott U19-es csapatunkhoz vendégségbe a hétvégén. A találkozón látszott, hogy két kiváló csapat összecsapásáról van szó, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, ám a mieink jobban összpontosítottak, hárul rendkívül stabilan álltak a lábukon, míg egy váci hiba után tizenegyesből (Szabó Dominik révén) a győzelmet jelentő egyetlen találatot is megszerezték. Csapatunk így öt meccs után már három sikert könyvelhetett el és a negyedik helyen áll a tabellán.

Ozsváth Ferenc vezetőedző értékelése: – Ellenfelünk nagyon erős játékerőt képvisel, hiszen játékosaik zöme a Pest megyei felnőtt bajnokságban is rendszeresen játéklehetőséghez jut. Ennek megfelelően kezdeményezőbb játékot láttunk a részükről, ám a csapatszintű védekezésünk mindvégig kiválóan működött, amiből gyakran gyors ellentámadásokat vezettünk. Egy ilyen kontra végén támadónkat a kapus csak szabálytalanul tudta megállítani és a jogos büntetőt gólra váltottuk. A mezőnyfölényben játszó váciak alig-alig jutottak helyzetig a második játékrészben, ellenben mi két ziccerig jutottunk, de a mérkőzést nem sikerült akkor lezárni. Jelen szezonban ezt a sikert értékelem legtöbbre.

Mercedes KLC – Vác VLSE 1–0 (1–0)

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 5. forduló
2023. 10. 01., 13:00
Kecskemét, Széktói Stadion

A KLC összeállítása: Zsikla – Bedics (Varga Á. 67.), Kurucz, Banó, Kecskeméti, Ludvigh (Bujdosó 89.), Ruzsonik (Rafael 83.), Szabó D., Domokos, Huszka, Schneider.

Gólszerző: Szabó Dominik (45.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu