Emberhátrányban is helytállt és pontot szerzett idegenben az U19

A kiállítás megkérdőjelezhető volt

Szentendrére látogatott hétvégén U19-es együttesünk, ahol a két győzelemmel és egy vereséggel álló Dunakanyar csapatával játszott. A mieink ugyanilyen mérleggel várták az összecsapást, így parázs hangulatra és kiegyenlített csatára lehetett számítani. Ennek megfelelően alakult a mérkőzés, amelyen mi szereztünk vezetést. Ezután hamar egyenlített a házigazda, ám az első félidő végén egy furcsa ítéletnek köszönhetően emberhátrányba kerültünk. A srácok becsületére váljék, hogy a második játékrészben a nagy eső ellenére is nagyon stabilan és magabiztosan játszottak, így tíz emberrel is elhoztak egy pontot egy jó csapat otthonából.

Ozsváth Ferenc vezetőedző értékelése: – Kellemes "futballidőben" kezdtük a mérkőzést, amely kiegyenlített játékot hozott az első húsz percben. Ennek végén egy tetszetős kényszerítőzés után megszereztük a vezetést. Ezt egalizálta ellenfelünk egy jól eltalált szabadrúgásgóllal. Ezután a játék vezetője is szót kért magának és a 38. percben egy még sárgát sem érő szabálytalanság után kiállította Pestit. A kiállítással járó kényszerű szerkezetváltást jól alkalmazta a csapat, annyira, hogy ellenfelünknek ezután egyetlen gólszerzési lehetősége sem adódott, amiért elismerés illeti a srácokat. Sajnálatos, hogy sokadik tévedés sújtja a csapatunkat ebben a remek csapatokat felvonultató osztályban.

Dunakanyar Sportegyesület – Mercedes KLC 1–1 (1–1)

MLSZ Regionális U19 Kiemelt Kelet 4. forduló
2023. szeptember 24., vasárnap, 10:00
Szentendre, Dunakanyar SE Sporttelep

A KLC összeállítása: Zsikla – Bedics, Bujdosó, Banó, Kecskeméti, Ruzsonik (Kovács 88.), Domokos, Szabó D. (Rafael 75.), Tóth B., Pesti, Schneider.

Gólszerzők: Krajcsovits Levente (31.), Szabó Dominik (22.)

Kiállítva: Pesti Balázs (38.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu