Emberhátrányban sem adta fel, kétszer is egyenlített, majd győzött az U19

Emberhátrányban, 90. percben szerzett góllal győztek az U19-esek! 

Komoly harc folyik a jobb helyezésekért a Regionális U19-es bajnokság dél-keleti csoportjának alsóházában. A KLC a bravúros törökszentmiklósi eredményének köszönhetően jelenleg a harmadik helyen áll. Összefoglaló:

A KLC az előző három meccséből egyet megnyert, egyszer döntetlent játszott, valamint egy vereség is becsúszott. A sorminta Tiszakécskén kezdődött, ahol a kecskemétiek győzelemmel felérő 2–2-es döntetlent értek el úgy, hogy az utolsó fél órában emberhátrányban futballoztak. Az első áprilisi találkozón Hódmezővásárhelyen lépett pályára Pap Szabolcs együttese. A meccs érdekessége volt, hogy az 50. és a 65. perc között 5 gól is esett a találkozón, ám sajnos az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, és 3–2-re megnyerték a mérkőzést.    

Így vágott tehát neki a KLC U19 a szerdai, törökszentmiklósi túrának. A szerencse ezúttal a hírös városiak mellé állt – bár a fiúk tettek is ezért rendesen – és most ők nyertek 3–2-re annak ellenére, hogy megint sokáig emberhátrányban kellett játszaniuk.  

A nagyszerű győzelem után így értékelt a vezetőedző, Pap Szabolcs: – Iskolai elfoglaltságok, eltiltás és betegségek miatt erősen tartalékosan érkeztünk meg a mérkőzésre, ez meg is látszott a játékunkon, hiszen az első 15-20 percben csak keresték a pályán a játékosok egymást, ekkor ellenfelünk dominált. Ezután átvettük a kezdeményezést és sorban lőttük a szögleteket, szabadrúgásokat, de sajnos gólt nem sikerült szerezni. A félidő hajrájában egy előre vágott labdánál egy védelmi hiba után az ellenfél játékosát csak piros lapot érően tudtuk megállítani a tizenhatoson kívül. Sajnos a kiállítás után három perccel egy újabb védelmi figyelmetlenségből megszerezte a hazai csapat a vezetést. A szünetben átbeszéltük a lehetséges módokat, hogy hogyan tudnánk ponttal vagy inkább pontokkal távozni 10 emberrel is. A megbeszéltek működtek is, hiszen öt perc után sikerült kiegyenlíteni. Ezután mindkét csapat ment előre a vezetésért, amit a hazaiaknak sikerült megszerezni egy pontrúgás utáni kavarodás során. A hátralévő időben 10 emberrel is uraltuk a mérkőzést, a törökszentmiklósiakon már a fáradtság jelei is kezdtek jelentkezni, így az utolsó tíz percben sikerült két gólt is szerezni és megfordítani az összecsapást! Gratulálok a csapatnak, hogy ötven percig tíz emberrel játszva sikerült három gólt szerezni és megnyerni a meccset!

Törökszentmiklósi FC – Mercedes-Kecskeméti LC 2–3 (1–0)

Regionális U19, dél-keleti csoport, alsóház, 9. forduló
Törökszentmiklósi Sporttelep
2023. április 12., szerda, 16:00

A KLC összeállítása: Nagy G - Huszka, Varga Á., Bujdosó, Csillag - Kecskeméti, Tót, Banó, Ludvig - Koncz (Varga G. 58.), Selmeci

gólszerzők: Varga Csaba (42.), Bálint Kevin (75.), illetve Ludvigh Zalán (51.), Selmeci Márk (82., 90.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu