Felsőházba jutott az U8, szépen küzdött az U9

Kölyökliga.

Két korosztályos csapatunk is a Kölyökligában szerepelt hétvégén, az U8-as gárda kiharcolta a felsőházi részvételt.

Kovács András (U9): – Utolsó őszi fordulóban a listavezető Viadukt SE és az UTE volt az ellenfelünk. Első mérkőzésen a pálya középső harmadában teljesen egyenrangú játékpartnerei voltunk az Újpestnek, több formás akciót sikerült kidolgoznunk, amelyekből egyet értékesítettünk. Saját kapunk előtt nem sikerült hiba nélkül védekeznünk, továbbra is könnyedén eladtuk a labdát a védekező harmadban, amelyet nem engedhetünk meg magunknak ilyen erős csapatok ellen. Második mérkőzésen a listavezető Viadukt SE nagyra nőtt csatárai gyors gólokkal hamar eldöntötték a meccset. A gyerekek ezen a játéknapon is végig küzdöttek, becsületesen próbáltak a jelenlegi tudásukhoz képest mindent megtenni a jobb eredményért, a hozzáállásuk nagyon bíztató a jövőre nézve. Itt szeretném megköszönni a szülőknek az egész őszi szezonban mutatott türelmes, példaértékű szurkolást, támogatást.

Játékosok: Balog Ádám, Domokos Botond, Korcsog Gábor, Lesku Márió, Nedelkovics Milos, Okoro Kamsiyochi, Rigó Róbert, Schóber Zalán, Szivák Richárd          

Szalai Krisztofer (U8): – Úgy mentünk neki az utolsó fordulónak, hogyha a két meccsből egyet legalább megnyernünk, akkor biztos felsőházba kerülünk. Az első mérkőzésen 6-2-re nyertünk a III. Kerület TVE ellen, a második mérkőzésen pedig egy izgalmas és kiélezett mérkőzésen 5-4-re a Vác VLSE ellen. Ezzel a két győzelemmel második helyen végeztünk a B-csoport 9 csapata közül, így tavasszal a felsőházban folytatjuk. Óriási dicséret illeti a fiúkat, hiszen nem kis eredmény, amit leraktak az asztalra, nálunk magasabban jegyzett csapatokat sikerült megelőznünk. Végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, minden mérkőzésen tudtuk a saját játékunkat játszani, talán ez volt a sikerül kulcsa. Úgy érzem a támadás befejezésekben, valamint a helyezkedésben és mozgásokban, amikor az ellenfélnél van a labda, kell még fejlődünk, ha tavasszal is helyt akarunk állni az erősebb ligában. Összességében elégedett vagyok, csapatként küzdünk az összes mérkőzésen, ha nem is játszunk mindig jól, a küzdeni akarás mindig megvan, ami az őszi fordulók során több alkalommal is felénk billentette a mérleg nyelvét, egy-egy szorosabb összecsapáson is.

Az őszi sorozatban pályára lépett játékosok: Fazekas Hunor, Ujj Dániel, Csertő Olivér, Pintye Gergő, Szabó Áron, Farkas Nimród, Vörös Tamás, Csernus Dávid, Kácsor Matthias.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu