Harmadik helyezés Dabason

Tornán jártak

A Mercedes-KLC U9-es csapata hétfőn Dabason vett részt újabb tornán, ahol végül a harmadik helyet szerezte meg a korosztály.

Péntek József értékelése: – Különleges alkalom volt Dabason egy sportnappal összekötött focitorna, amely során csapatot is tudtunk építeni közös ügyességi játékokkal - amerikai foci, célba rúgás és dobás, pingpong, teqball - egyesületünk különböző korosztályú csapatainak szurkolásával, közös ebéddel, amelyet a nap folyamán a rendező egyesület biztosított, valamint délután bemutató mérkőzést és freestyle show-t láthattak a srácok. A focitornán eredményesen vettünk részt, hisz a 3. helyezést értük el. Az FTC és a KTE csapati ellen kiélezett, szoros mérkőzéseken alulmaradtunk eredmény szempontjából, de azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak élés mérkőzésen, most sok tapasztalatot és játékpercet gyűjthettek. A SZAC és a Cegléd csapatai elleni mérkőzéseket meggyőző játékkal, nagyobb gólkülönbséggel meg tudtuk nyerni. A hangulat talán jobb volt, mint az eddigi tornákon, ezért nehéz lenne bárkit is kiemelni, mert a gyerekek szépen teljesítettek és jól érezték magukat egész nap. 

Karakas Ferenc szakmai vezető: – Dabason olyan klubok kaptak meghívást, akik már hosszú ideje bizonyítottak az utánpótlás nevelés terén. A résztvevők az FTC, a Dabas, a SZAC, a Cegléd, a KTE mi voltunk, a tornát U7, U8, U9, U11 korosztályoknak rendezték meg. Csapataink tisztességgel helyt álltak, az U9 harmadik lett, míg az U7 és az U11 negyedik, az U8 ötödik. Sok volt a hiányzónk a hosszú hétvége programjai miatt, de így is minden dicséretet megérdemelnek a játékosok. Ahogy a rendezők is, mert rengeteg programmal színesítették a tornát. Sok ilyen rendezvényre van szükség.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu