Izgalmas mérkőzésen jutott tovább a kupában az U19-es fiú csapatunk

Ozsváth Ferenc együttese hosszabbításban győzött

Pénteken rendezték meg az U19-es Országos Kupa első fordulóját. A KLC a fővárosba utazott, ahol az Ikarus ellen mérkőzött meg. Az első félidő nem hozott gólt, majd a második játékrészben vezetést szerzett a házigazda, de a kecskemétiek öt perccel később egyenlítettek, majd az 1-1-es rendes játékidőt követően jöhetett a hosszabbítás. A ráadást mi bírtuk jobban, így végül megérdemelt, 3–1-es győzelemmel tovább menetelhetünk a kupában. A siker egyik kulcsa az volt, hogy a cseréink remekül szálltak be a meccsbe, közülük is kiemelkedett Pesti Balázs, aki a 64. percben szállt be, a 77. percben egyenlített, majd a hosszabbításban is betalált.

A sorozat második fordulójának sorsolása még nem készült el, így azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kivel kell megküzdeni a következő körben.

Ozsváth Ferenc vezetőedző értékelése: – A nagy melegben lejátszott mérkőzés első felében ritmustalanul futballoztunk. A kiváló kapusunknak és a szerencsénknek köszönhetjük, hogy nem kerültünk többgólos hátrányba. Ezután átvettük a játék irányítását és a cserék jóvoltából magabiztos játékkal megérdemelt sikert arattunk.

Ikarus BSE – Mercedes KLC 1–3 (hosszabbítás után)

MLSZ Országos U19 Kupa, 1. forduló
2023. augusztus 25., péntek, 17:00
Budapest, Ikarus BSE Sporttelep

A KLC összeállítása: Zsikla – Banó, Szabó D., Kecskeméti (Rácz 74.), Ludvigh, Ruzsonik, Koncz (Bedics 46.), Varga Á. (Tóth B. 74.), Somodi (Kakas 46.), Rafael (Pesti 64.), Domokos.

Gólszerzők: Sztancsik-Andrási Vencel (72.), ill. Pesti Balázs (77., 120.), Ruzsonik Tibor (96.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu