Késői góllal győzött Iváncsán a KLC U13

A nyolcadik fordulóban sem tört meg a KLC veretlensége

Az U13-as regionális bajnokság közép-csoportjának 8. fordulójában a KLC Iváncsára látogatott. A két csapat április eleji meccsét a KLC hazai pályán 2–0-ra megnyerte, és Körmöczi Dominik tanítványai az alsóházi küzdelmek során még nem találtak legyőzőre, így jó esélyekkel vágtak neki a mérkőzésnek. Mindkét együttes legutóbb a Bugyival találkozott, a KLC 1–1-et, az Iváncsa 3–3-at játszott ellenfelével, a szombati összecsapáson a hazai és a vendég gárda is a győzelem reményében lépett pályára.

A találkozó szorosan alakult, a végét a KLC bírta jobban, amely 2-1-re nyert.  

Körmöczi Dominik vezetőedző értékelése: – A múltheti döntetlenünk után azzal a szándékkal érkeztünk Iváncsára, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ilyen szellemben is kezdtük meg a találkozót, amelyen fizikálisan nagyon erős és magas csapattal találkoztunk. Az első negyedben ezt a fölényét kitudta használni ellenfelünk, olykor rossz helyen veszítettünk labdát. A játék megszakításnál átbeszéltük, hogy emiatt több labda nélküli mozgás kell és a labdaérintéseink számát is csökkentenünk kell. Labdakihozatalaink az első játékrészben megfelelőek voltak, nagyon jó ritmusban ment a labda. Agresszív letámadásunk is működött, az első gólunkat ebből szereztük. Örülök, hogy egyre több jelet ismernek fel a gyerekek, és az alapelvek is rögzültek már bennük, ennek köszönhetően kialakult egy jó stílus. A félidő után magasan letámadtak minket, és ellenfelünk állóképességben is fölénk nőtt. Kezdeményező játékunk védekezésben visszaesett, nem helyeztük nyomás alá az ellenfelet emiatt gólt kaptunk. Gratulálok a gyerekeknek, hogy a bekapott gól ellenére sem adták fel, és a mérkőzés végén egy szép akció végén el tudtuk dönteni a meccset. További sok sikert kívánok az Iváncsának!

Iváncsa – Kecskeméti LC 1–2

MLSZ, Regionális U13, Közép A-csoport, alsóház, 8. forduló
Iváncsa, Károlyi István Sporttelep
2023. május 13., szombat, 12:00

A KLC kerete: Borsos Dominik, Vostyár Dávid, Kovács Attila, Czúth Milán, Keresztesi István, Varga Noel, Nagy Szabolcs, Szelecki Zalán, Gáspár Rudolt, Molnár Dávid, Sinkó Milán.

Gólszerzők: Kovács Attila (23.), Sinkó Milán (78.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu