Két rangadót vívott meg előző héten az U19

Pap Szabolcs csapata jelenleg vezeti a tabellát!

Az U19-es regionális bajnokság dél-keleti csoportjának alsóházi küzdelmei során előző héten két fontos meccs várt a KLC-re. Szerdán a Hajdúszoboszló látogatott Kecskemétre, majd vasárnap a hírös városiak utaztak Gyulára.

Mindkét meccs nehéznek ígérkezett, ugyanis a vesztett pontok alapján listavezető Hajdúszoboszló, valamint a szintén dobogós Gyula is kiváló játékerőt képvisel. A Hajdúszoboszló végül jobban is bizonyult a KLC-nél és 3–0-ra győzött, ám vasárnap javítottak Pap Szabolcs tanítványai, és nagyszerű, 4–1-es sikert arattak idegenben. Igaz, a Hajdúszoboszló két meccsel kevesebbet játszott, de a KLC jelen állás szerint vezeti a bajnokságot!   

Pap Szabolcs így értékelt a szerdai vereség után: – A csoport legerősebb csapata látogatott Kecskemétre, előzetesen is tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk és azt kaptuk, amit vártunk, egy gyors, dinamikus, a helyzeteit szinte maximálisan kihasználó ellenfelet. Sajnos különböző okokból (eltiltás, betegség, iskolai elfoglaltság) miatt messze nem a legerősebb összeállításban sikerült pályára lépnünk. A találkozó elején sajnos látszott is az összeszokottság és a kommunikáció hiánya, emiatt a félidő közepén öt perc alatt kaptunk két gólt, ami után hiába próbáltunk szépíteni, csak a helyezetekig, lesgólig és kapufáig jutottunk el. A második félidő elején újabb ziccert alakítottunk ki, de ezen a napon semmi sem sikerült. A mérkőzés végén még egy gólt tudott szerezni a vendég csapat, így alakult ki a 3–0-s végeredmény. Összességében megérdemelten nyert a Hajdúszoboszló, ám lehetett volna kisebb is a különbség, ha a helyzeteinket jobban használjuk ki.

KLC – Hajdúszoboszló 0–3 (0–2)

MLSZ Regionális U19 Délkelet Alsóház, 7. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion
2023. április 19., szerda, 12:00

A KLC összeállítása: Szabó Zs – Kecskeméti (Tót 78.), Török, Fazekas, Szabó D. – Ozsváth (csizmadia 58.), Csillag (Krisztián 78.), Varga G. (Vincze 68.), Mag (Koncz 46.) – Bujdosó, Selmeci.

Hatalmas fegyvertény, hogy a hétközi fájó vereség után a hétvégi meccsre felszívták magukat a kecskemétiek, akik játékban ezúttal is jók voltak, ám ezúttal a helyzetekből gólok is születtek.

Pap Szabolcs elégedetten értékelt a gyulai siker után: – A hétközi vereség után mindenképp ponttal vagy pontokkal szerettünk volna hazatérni Gyuláról, de tudtuk, hogy ez nem lesz egyszerű. Ellenfelünk a forduló előtt az első helyen állt, így nehéz mérkőzésre számítottunk. A meccs elején a hazai csapat próbált támadni, de helyzetekig nem jutottak el, majd egy egyéni hibát kihasználva az első negyedóra végén sikerült vezetést szereznünk. Ezután egy pontrúgás után növelni tudtuk az előnyünket, majd a félidő hajrájában két perc alatt sikerült két gólt is szereznünk, így megnyugtató, 4–0-ss előnyre tettünk szert. A félidő végén egy labdakihozatalnál hibáztunk, amit ellenfelünk kihasznált, így végül 4–1-es állásnál mentünk szünetre. A második félidőben mindent megpróbált a gyulai csapat, de a jó kapusteljesítménnyel és az önfeláldozó védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni. Sajnos a második félidőben már mi is csak kapufáig, illetve kihagyott helyzetekig jutottunk, így az első játékrészben kialakult eredmény lett a végeredmény. Jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően megérdemelten nyertük meg a rangadót. Mindenképp kiemelném még a végig korrekt, magas színvonalú játékvezetést.

Gyula – KLC 1–4 (1–4)

MLSZ Regionális U19 Délkelet Alsóház, 9. forduló
Gyula, Christián László Városi Sporttelep
2023. április 23., vasárnap, 13:00

A KLC összeállítása: Szabó Zs - Schneider, Tót, Csillag (Márton 63.), Szabó D., Mag, Csizmadia, Ludvigh, Banó, Koncz (Vincze 68.), Varga.

Kecskeméti gólszerzők: Koncz Dániel (10.), Ludvigh Zalán (18., 33.), Varga Gergő (35.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu