Közel állt a bravúrhoz a kupában U17-es csapatunk

NB I-es ellenféllel találkoztak

A Magyar Kupa legjobb 32 csapata között az élvonalbeli Pakssal találkozott U17-es együttesünk. A találkozót a mieink kezdték jobban, vezetést is szereztek és sokáig jobban álltak. A végefelé azonban a rutinosabb, válogatott játékosokkal felálló vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést és végül fordítani tudtak, amely továbbjutást jelentett számukra.

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – A legjobb 16 közé jutásért a Magyar Kupában az NB I kiemelt csoportjában szereplő paksi csapattal találkoztunk. A mérkőzésre úgy készültünk, hogy valószínűleg ellenfelünk fogja irányítani a játékot, nekünk pedig a kontrákból kialakuló lehetőségekben kell majd bíznunk. Az első 15 percben nem forogtak veszélyben a kapuk, a paksi csapat irányított, de érdemi helyzetet nem tudott kialakítani, már ekkor is látszott, hogy kontrából lesz lehetőségünk helyzetet teremteni. A félidő közepén egy ilyen akciót sikerült góllal befejezni és megszerezni a vezetést. A félidő utolsó harmadában próbált egyenlíteni a Paks, de csak szögletekig jutott el, nem tudott gólt szerezni, így a félidőben 1–0-ra vezettünk. A második félidőben fokozta a nyomást ellenfelünk, de így is nekünk volt lehetőségünk a 2–0-hoz, ez azonban sajnos kimaradt. Ezután az első negyedóra végén egy minimum véleményes 11-essel kiegyenlített az ellenfél. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, sajnos kezdtünk elfáradni főleg fejben és ezt kihasználták a vendégek és megszerezték a vezetést. Az utolsó 15 percben mindent megpróbáltunk, játékrendszert is váltottunk, de nem tudtunk egalizálni, míg a Paks egy kontra végén megszerezte a harmadik gólját, így lezárta a mérkőzést. Összességében egyenlő ellenfelei voltunk egy első osztályú, válogatott játékosokkal felálló csapatnak, sőt, majd’ 60 percig vezettünk is ellenük, így semmi okunk szomorkodni a kiesés miatt. Ezúton is gratulálok a srácoknak, mert extra teljesítményt tettek le ezen a meccsen!

Mercedes KLC – Paksi Futball Club 1–3 (1–0)

MLSZ Országos Kupa, U17, 3. forduló
2023. november 25.
Kecskemét, Széktói Stadion

A KLC összeállítása: Csizmadia L. – Molnár (Kothencz 56.), Csizmadia D., Czumbil, Kis – Losonczi, Fleig, Doktor – Nagy D. (Asztalos 83.), Nagy G. (Diószegi 80.), Zábrádi (Marton 80.).

Gólszerzők: Doktor Ádám (27.), ill. Májik Gergő (56. – büntetőből, 72.), Soós Flórián (87.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu