Mozgalmasan telt az U11-es tavaszi tábor

A táborba Lakitelekről, Nyárlőrincről, Tiszaalpárról, Városföldről, az UFC-től és a KLC-ből érkeztek játékosok. 

A Kecskeméti LC Körzet Központ április 6-án és 7-én tartotta meg a tavaszi táborát az U11-es korosztály részére.

– Mindkét nap 16 gyermeket hívtunk meg a körzetünkbe tartozó csapatokból, most hat egyesületből (Lakitelek, Nyárlőrinc, Tiszaalpár, UFC, Városföld és Kecskeméti LC) választottuk ki a kiemelt játékosokat – mondta el a tábor kapcsán Bodnár István Aurél. – Lassan elmondható, hogy tapasztalt táboroztatók vagyunk. Még úgy is, hogy az őszi tábor kimaradt, mivel azt az őszi szünet elmaradása miatt nem volt lehetőségünk megtartani. Az alapos előkészületeknek és a hátteret támogató vezetőknek, segítőinknek köszönhetően sikeres két napon vagyunk túl. Csak pozitív visszajelzéseket kaptunk mind a gyerekektől, mind a szülőktől. A reggeli érkezés pontos volt mindenkitől, a nem kecskeméti játékosokkal előzetes egyeztetés után abban maradtunk, hogy az utazásukat egyénileg oldják meg, ezzel a két nap folyamán nem is volt probléma.

Előzetesen 16 gyermeket hívtunk meg számítva arra, hogy a Kiválasztó edzések alkalmával is volt, aki nem tudott eljönni, ez most is így volt. Az első nap 15, a második nap 14 gyermek tartózkodott a táborban. Sajnos a tavaszi szünet, a családi kirándulások háttérbe szorították a tábori részvételt – számolt be róla az edző.

– Az edzések közötti idő hasznos eltöltésére készültünk ügyességi játékokkal és a legnépszerűbb a lábtenisz volt. Ezen játékok során arra kellett figyelnünk, hogy a játékosok túlságosan ne fárasszák le magukat. A különböző csapatokból érkező fiatalok nagyon könnyen beilleszkedtek, nem volt probléma a másik elfogadása, jó barátságok születtek és a fegyelemmel sem volt gond, amit a szülők is pozitívan jeleztek vissza a tábor végén. Az étkezések alkalmával törekedtünk a változatosságra és a sok gyümölcs fogyasztására, az edzések alatt és között a megfelelő folyadék pótlásra.

A legkiemelkedőbb játékos – aki a tábor alatt a legtöbbet tudta kihozni magából, játékával és hozzáállásával a legpéldamutatóbb volt – Lajter Kristóf, a Kecskeméti LC tehetsége lett.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu