Nagy fölénnyel nyerte meg bajnokságát az U15 – évértékelő

Az U15-ös csapat ősszel 12 mérkőzésen 28 pontot szerzett, mellyel magabiztosan lett bajnok.

Nagy Lajos csapata kilenc győzelem és egy döntetlen mellett csupán kétszer kapott ki. Rúgott góljaik száma 41, míg a kapott góloké 21 lett.   

A csapat irányítását 2023 januárjában vette át Nagy Lajos, aki így értékelte a szezont: – Az U15-ös fiúk az őszi szereplésük alapján az MLSZ Regionális Dél-Kelet alsóházi csoportban folytathatták szereplésüket. Mikor én lettem az edzőjük, a tavasznak azzal a céllal vágtunk neki, hogy próbáljunk a csoportunkban minél előrébb végezni. Nagy kedvvel kezdtünk neki a közös munkának, végig szinte maximális létszámban dolgoztunk. Az edzések jó minőségben és hangulatban folytak. A korosztálynak megfelelő képzésben részesültek a srácok. A játékosok taktikailag, erőnlétileg és mentálisan sokat fejlődtek. Többféle játékrendszert gyakoroltunk, amit a mérkőzéseken is viszont láttam. Véleményem szerint a tavaszi szereplésünket nem érheti kritika, ugyanis öt ponttal nyertük meg az alsóházi rájátszást! Csoportunkban a legtöbbször mi győzedelmeskedtünk, a legtöbb gólt mi lőttük, a legkevesebb gólt a mi csapatunk kapta! Mindenféle mutatóban ellenfeleink fölé nőttünk! Kiemelném kiváló teljesítménye miatt a házi gólkirályunkat, Rácz Kristófot, aki 13 találatot jegyzett a bajnokságban. Kiemelkedően teljesített még Kis-Pál Simon, aki több pozícióban vezéregyéniség volt. Dóka Dávid a legjobb védő címért, Farkas Kornél az óriási mezőnymunkájáért, Makai Bendegúz technikás játékáért, Palincsár Levente a jó kommunikációjáért és játékáért érdemel még dicséretet. Abszolút elégedett vagyok a csapat szereplésével, és köszönöm a játékosoknak az egész tavasz folyamán tapasztalt remek, fegyelmezett hozzáállást!  

Az U15-ös keret: Német Donát, Berényi András, Jakab Gergely, Kovács Milán, Kis-Pál Simon, Rácz Kristóf, Pongó Máté, Makai Bendegúz, Farkas Kornél, Palincsár Levente, Andrássy Patrik, Fogl Balázs, Dóka Dávid, Kelemen Marcell, Tősi Roland, Szabó Roland, Szabó Ármin, Kapás László.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu