Negyedik helyen telelnek Bende Csabáék

U14-es értékelés.

Az országos másodosztályban szereplő U14-es csapat jó őszt tudhat maga mögött, hiszen negyedik helyen telelhetnek. Bende Csabával értékeltük a korosztályos együttes szereplését.

A Mercedes-KLC kifejezetten jól kezdte a bajnokságot, hiszen a csapat első 6 mérkőzését megnyerte a bajnokságban. Az ősz utolsó öt fellépése hozott fordulatot a szereplésben, ebben az időszakban három élcsapattal, a Szegedtől, a Ceglédtől és a Békéscsabától is kikapott Bende Csaba együttese, de ezzel együtt is az előkelő negyedik helyen telelhetnek. A bajnokság még hosszú, több meccset is pótolni kell, de a teljes mezőnyből kiemelkedő Békéscsaba alatt nagyon szoros a verseny, az éremszerzésre is lehet esély.

Bende Csaba értékelése:

„Először is gratulálok az őszi szezonban elért negyedik helyezéshez, ami azt gondolom, hogy egy nagyszerű, kicsit talán váratlan eredmény is. A közös munka elkezdésével az volt a legfontosabb feladat nyáron, hogy átálljunk a nagypályás, 10+1-es bajnokság követelményeire, illetve a gyerekek megértsék, mit és hogyan kell játszaniuk. Jól sikerült a felkészülés, gyorsan felvettük a bajnokság ritmusát, több olyan sikerünk is volt, amikor magasan ellenfelünk fölé kerekedtünk. Azt látni kell, hogy a Békéscsaba és a Szeged kimagaslik a mezőnyből, rajtuk kívül viszont mindenkivel felvettük a versenyt. Zárójelben hozzátenném, hogy az U15-ben négy olyan játékos is szerepel, akik nálunk is futballozhatnak. Ha hozzánk került közülük bárki, az nagyban befolyásolta a játék minőségét is. Egyénileg, illetve soronként haladva a kapusokkal meg voltam elégedve, a védelem aránylag stabil volt Molnár Roli vezetésével. A középpályáról Doktor Ádámot, illetve az U15-ből visszajátszó Zoboki Krisztiánt és Ozsváth Ádámot emelném ki. Nagy Gabi sokszor csatár erényeket csillogtatott. Amiben szeretném, hogy előre lépjünk, az a labdabirtoklás. Technikailag sajnos nagyobb hiányosságaink, de a passzaink minőségén jó lenne javítani, illetve tudatosabbá kell tenni a labda nélküli mozgásokat.”

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu