Ötödik helyen telelnek György Csabáék

U14-es értékelés.

Bakos Tamás U14-es „A” csapatáról már szót ejtettünk, most a sort a Mercedes-KLC „B”-vel folytatjuk. György Csaba együttese az ötödik helyen áll nyolc kör után.

Az U14 „B” hullámzó teljesítményt nyújtott ősszel, a győzelmek és a vereségek felváltva követték egymást, így négyszer örülhettek, négyszer szomorkodhattak a lefújás után. Egy mérkőzésük elmaradt, ez elsősorban arról dönthet majd, hogy a dobogóért szállhatnak harcba ősszel, vagy sem. Tegyük hozzá, mindezt úgy érte el a csapat, hogy két évvel idősebbek közt versenyeznek. 

György Csaba értékelése:

„Tavasszal még Bozsik tornákon kergették a labdát a fiúk, jóval kisebb területen és időtartamban, az edzések is ennek megfelelően zajlottak. 12 évesekről beszélünk, két év rengeteget számít a serdülőkorban, így fizikálisan is hátrányból indultak, egy kicsit mélyvíznek tűnt az U14-es megyei bajnokság. Ehhez jött még, hogy kapus poszton hiányosságaink voltak, így átmeneti megoldásokat kellett választani. Az őszi szezon végén a jelenlegi ötödik hely azt mutatja, hogy a játékosaim megbirkóztak a feladattal, és ha nem is állandóan, de sok mérkőzésen tudatos, tetszetős játékot produkáltak. Sokat kell tanulnunk, fejlődnünk. Talán a legfontosabb, hogy tudatosodnia kell bennük, hogy nincs könnyű győzelem, minden mérkőzésen, minden labdáért meg kell keményen küzdeni. Sokat kell fejlődni a labda nélküli mozgásban, helyezkedésben és az előre gondolkodásban, a játék olvasásában. Szabó Roland, Kelemen Marcell és Kapás László azok, akik átlagban jobban teljesítettek a mérkőzéseken. Mint mondtam, több alkalommal biztató játékot produkált a csapat, ha több mérkőzés lesz a lábukban, illetve rutint szereznek, több lesz a gólöröm és a győzelem is. Látszik a motiváció a szemekben, megvan a játék öröme, élvezték a játékosok, hogy bajnoki rendszerben futballozhatnak.”

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu