Rutinosabb ellenfél ellen játszott hasznos edzőmeccset az U13-as csapatunk

Az ellenfél játékosai egy évvel idősebbek voltak 

Vasárnap U13-as csapatunk a Tehetség SE egy évvel idősebb, U14-es Regionális bajnokságban induló együttese ellen játszott felkészülési mérkőzést.

Az első 3x20 perc 8+1-ben és háromnegyed pályán zajlott, míg az utolsó 20 percben az ellenfél kérésére – tekintve, hogy ők már nagypályán játszanak – egész pályán játszottunk 10+1-ben. A 3x20 perces szakaszt 3–1-re a jászberényi ellenfelünk nyerte meg, míg az utolsó 20 perces teljes pályás mérkőzésen 3–0-ra diadalmaskodtak.

A KLC vezetőedzője, Szalai Krisztofer így értékelt: – Összességében azt kaptam vissza a pályán, amire számítottam. Egy jó erőkből álló és idősebb ellenfél ellen játszottunk, a fizikális párharcokat zömében elvesztettük, de időnként fel tudtuk venni a ritmust a rutinosabb jászberényiekkel, labdákat tudtunk szerezni, igyekeztünk rövid passzos játékot játszani. A játékfeladatok közül a labdakihozatalokkal voltam a leginkább megelégedve, többször gyorsan és hatékonyan feljutattuk a labdát a középpályára, ott viszont sajnos rendszeresen rossz döntéseket hoztunk, kicsit pontatlanul és lassan játszottunk, de ez talán betudható az extrém hőségnek is. Erőnlétben és a játéksebességünkben kell jelentősen előre lépnünk a bajnokság kezdetéig, valamint a támadásaink felépítései során sokkal tudatosabban és pontosabban kell játszanunk. Ösztönösen a posztokhoz pozícionáltak a játékosaink, így nem tudtunk a lényeges területeken döntő fölényt kialakítani a labdakörül, ezért a támadójátékunk kicsit darabosra sikeredett. Örülök, hogy létrejött ez a mérkőzés, úgy gondolom, hogy az idősebb ellenfelünk által előtérbe kerültek a hiányosságaink, amiken minél hamarabb igyekszünk javítani.

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu