Továbbra is veretlen az U13-as csapat

Egy gól elég volt Nagykátán

Az U13-as regionális bajnokság negyedik fordulójában Nagykátára látogatott a KLC. Körmöczi Dominik tanítványai remek formában mentek neki az összecsapásnak, hiszen veretlen mérleggel állnak. Az első körben a Bugyi ellen játszottak 1–1-es döntetlent, majd hazai pályán a Dunaújvárost és az Iváncsát is 2–0-ra felülmúlták. Ezúttal a Nagykáta sem okozott problémát, a KLC idegenben 1–0-ra nyert.

 A fiúk edzője, Körmöczi Dominik így értékelt a meccs után: – Bár győztünk, de ezen a napon mindenki mélyen a tudása alatt játszott. Nem könnyítette meg a dolgunkat a pálya állapota és mérete sem, ennek ellenére sokkal többet kell tennünk a jövőben, ha ilyen körülmények között is jól akarunk játszani. A legnagyobb gond a hozzáállással volt, túlzott önbizalommal léptünk pályára, ez a jövőben nem fordulhat elő többet. A védekezésünk stabil volt, magasan kezdtük meg a letámadást és ennek köszönhetően jó helyeken sikerült labdát szereznünk, amiből helyzeteket dolgoztunk ki és sok átlövésünk is volt, de ezekbe a könnyelműség és a rossz technikai végrehajtás miatt rendre hiba csúszott. Ebben kell a legnagyobbat fejlődnünk, mert minden mérkőzésre a temérdek helyzetkialakítás a jellemző, de a lőtt góljaink számában ez nem mutatkozik meg. Folyamatos játék nehezen alakult ki a körülmények miatt, ezért a találkozón a párharcok domináltak, amikben a félidő után feljavultunk és nagyobb százalékban nyertük meg ezeket. Gratulálok a csapatnak, hogy nem foglalkoztak az őket ért szidalmakkal, és nem ültek fel a durva játéknak, és ha bár szép játékkal nem is, de a csapatmunkával sikerült megnyernünk a mérkőzést Kovács Attila góljával. Örülök, hogy ezen a téren is példamutatóak vagyunk, és egyben sajnálom, hogy egy utánpótlás mérkőzésen, ahol gyerekek fociznak, ilyen megjegyzések elhangzanak. A mérkőzés legjobbja Molnár Dávid volt, aki beállása után sokat lendített a csapat játékán – mondta Körmöczi Dominik.

Az U13-as csapat legközelebb újabb rangadót vív, hiszen vasárnap hazai pályán a KISE lesz az ellenfél, amely eddig szintén veretlen, négyből négy győzelemmel áll.  

Nagykáta – Mercedes-Kecskeméti LC 0–1 (0–0)

MLSZ Regionális U13, Közép A-csoport, alsóház, 4. forduló
Nagykáta, Nagykáta Városi Sporttelep
2023. április 15., szombat, 13:00

A KLC kerete: Borsos Dominik, Hajlik Sándor Zsolt, Vostyár Dávid, Kovács Attila, Csúth Milán, Keresztesi  István, Kácsor Martin Bence, Szeleczki Zalán, Gáspár Rudolf, Molnár Dávid, Marton Marcell, Varga Noel, Gyurgyik Balázs, Sinkó Milán Antal.

gólszerző: Kovács Attila (48.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu