U17: Fölényes győzelem a listavezető ellen!

Öt gólt vágott a Debrecennek Pap Szabolcs együttese

A forduló előtt az első helyen álló DEAC látogatott Kecskemétre, hogy megmérkőzzön a középmezőnyhöz tartozó U17-es csapatunkkal. A találkozón fantasztikusan játszottak a mieink, az első félidőben háromszor, a másodikban kétszer is betaláltak és végül 5–1-gyel küldték haza ellenfelüket. A DEAC így visszacsúszott a harmadik helyre a táblázaton, míg a mi csapatunk fellépett az ötödik pozícióba.    

Pap Szabolcs vezetőedző értékelése: – A kupában való továbbjutás után jó hangulatban készültünk a listavezető Debrecen ellen. Tudtuk, hogy jó csapat ellen fogunk játszani, az előző szezon végén estek ki az NB I-ből, de bíztunk abban, hogy jó hozzáállással és százszázalék közeli teljesítménnyel van esély a pontszerzésre. A mérkőzés első 15 perce alacsony színvonalú játékot hozott, mindkét csapat pontatlanul, sok hibával, kapkodva játszott. Mi nyugodtunk meg előbb és sikerült átvenni a meccs irányítását. A félidő második felében sorra alakítottuk ki a helyzeteket, amiből hármat is sikerült gólra váltani, így megnyugtató 3–0-s eredménnyel zárult a játékrész. A második felvonásban a Debrecen próbált gyorsabban játszani és helyzeteket kialakítani, de átütő erő nem volt ezekben. Egy kontra végén sikerült megszerezni a negyedik gólunkat és eldönteni a mérkőzést. A folytatásban ellenfelünk egy jogos tizenegyessel szépített, de a találkozó vége ismét nekünk sikerült jobban és újabb gólt tudtunk szerezni. Véleményem szerint megérdemelten győztük le az első helyezett csapatot, mert végig élesebbek, pontosabbak voltunk. Gratulálok a srácoknak!

Mercedes KLC – DEAC 5–1 (3–0)

MLSZ Regionális U17 Kiemelt Kelet 7. forduló
2023. október 22.
Kecskemét, Széktói Stadion

A KLC összeállítása: Bogdán – Kothencz (Pusztai 86.), Csizmadia, Barna, Czumbil (Kis 86.) – Ozsváth (Asztalos 84.), Losonczi, Doktor – Nagy G. (Diószegi 64.), Nagy D. (Marton 86.), Zábrádi (Dienes 84.).

Gólszerzők: Zábrádi Benjámin (27., 32.), Doktor Ádám (29.), Nagy Gábor (58.), Losonczi András (83.), ill. Kelemen Zsolt (71.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu