Utolsó percben szerzett góllal győzött idegenben U15-ös fiú csapatunk

Makai kétszer is betalált, míg a végén Szabó győzelmet jelentő gólt szerzett

Tiszakécskére látogatott szombaton a 6. helyen álló U15-ös fiú gárdánk. A forduló előtt a 8. helyezett kécskeiek kezdték jobban a találkozót, hiszen már a 9. percben betaláltak. A mieink Makai két találatával még az első félidőben átvették a vezetést. A fordulást követően szinte azonnal egalizált a Tiszakécske. Izgalmasan alakult a végjáték, mindkét csapat oldalán adódott lehetőség a gólszerzésre, és bár csapatunk büntetőt is hibázott, az utolsó minutumban el tudta dönteni a három pont sorsát Szabó szép akciógóljával.

Bende Csaba vezetőedző értékelése: – Nehéz helyzetben voltunk, mert négy meghatározó játékosom betegség vagy sérülés miatt nem volt, ráadásul a kapunkban is mezőnyjátékost tudtam szerepeltetni Dóri Zsombor személyében. A meccs elején sok hibával kezdtünk, de több játékosom is új poszton játszott. Idő kellett, mire felvettük a játék ritmusát és Makai révén a félidő végére fordítottunk, átvettük a vezetést. A második játékrész hullámzó volt, az eleje az ellenfélé volt, akik az egyenlítés után el is dönthették volna a meccset. Ezt az időszakot átvészeltük és szépen lassan átvettük az irányítást. A meccs vége előtt nemsokkal lezárhattuk volna a játékot, de tizenegyest hibáztunk, ám az utolsó percben Szabó villanásával végül csak megnyertük a mérkőzést. Gratulálok az egész csapatnak a győzelemhez!

Tiszakécske VSE – Mercedes KLC 2–3 (1–2)

MLSZ regionális U15 alap Délkeleti csoport 9. forduló
Tiszakécske, Tiszakécske Városi Sportcentrum
2023. október 28.

A KLC összeállítása: Dóri – Arató, Bajnóczi, Csordás, Szabó M., Kovács K., Rimóczi, Brútyó, Kothencz, Szivák (Ország 55.), Makai.

Gólszerzők: Csabai Nikolasz Ferenc (9.), Forgó Máté (47.), ill. Makai Sándor Bendegúz (28., 39.), Szabó Márton Kristóf (80.)

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu