Közel volt a bravúrhoz női csapatunk a kupában

A magasabban jegyzett Gyula végül egy góllal jobbnak bizonyult

Megkezdte a tétmérkőzések sorát a KLC felnőtt női csapata is. Az előző idényben a vármegyei első osztályban aranyérmes együttes az U19-es bajnok tehetségeivel kiegészülve várta a Simple Női Kupa első fordulóját, ahol a vendég az NB II-es Gyulai Amazonok gárdája volt.

A két csapat az előző szezon elején, szinte napra pontosan egy évvel szintén a kupa első körében is találkozott egymással, akkor a Gyula 3–1-re nyert Kecskeméten. A most vasárnapi találkozón a vezetést a KLC szerezte meg, miután egy kapu előtti kavarodás során Jakab Laura Szófia volt a legleleményesebb és gólt ért el. Negyedórával később Pintye Vivien távoli lövése utat talált a hazai kapuba, majd a második játékrészben, a 70. percben ismét ő volt eredményes szabadrúgásból, így végül a vendégek 2–1-re győztek.

Bár csapatunk végig egyenrangú partnere volt a magasabban jegyzett ellenfelének, végül nem jött össze a bravúr.

Szabó Erika vezetőedző értékelése: – Nagy gratuláció a lányoknak, hiszen mindent megtettek a továbbjutás érdekében. Minden erőforrásukat megmozgatták azért, hogy legalább a döntetlent és a hosszabbítást kiharcolják, de ez sajnos nem jött össze. Csapatunkat zömmel 16-17 éves játékosok alkotják, és végül a Gyula az érettebb, fizikálisabb játékának köszönhetően győzött. Védekezésben elkövettünk apróbb hibákat, illetve voltak olyan támadásaink, amikor kis pontossággal eredményesebbek is lehettünk volna. Nüanszok döntöttek végül, sajnos nem a javunkra. Tavaly 3-1-re kaptunk ki a Gyulától, most 2-1-re, és a lefújás után azt beszéltük a lányokkal az öltözőben, hogyha az élet úgy hozza, hogy jövőre is a Gyulával találkozunk a kupában, akkor plusz egy év rutinnal végre összejöhet a bravúr.

Kecskeméti LC – Gyulai Amazonok 1–2 (1–1)

Simple Női Kupa, 1. forduló
2023. augusztus 13., vasárnap, 17:00
Kecskemét, Neumann János Egyetem, GAMF Kar
Vezette: Kovács Fanni. Asszisztensek: Soós Kristóf, Gindl Szabolcs Erik

A KLC összeállítása: Tóth K. – Szaszkó T., Jakab, Bertalan, Kis (Ésik 76.), Tóth Sz. (Zsoldos 64.), Sándor (Szabó 46.), Horváth (Suhari-Nagy 46.), Sütő, Berki-Farkas, Szöllősi (Túri 46.).

Gólszezők: Jakab (20.), ill. Pintye (35., 70.)

 

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu