Női csapatunk szeretne meglepetést okozni a Gyula elleni kupameccsen

Vasárnap a Simple Női Kupa első fordulójában a Gyulai Amazonokkal csapunk össze

A KLC női csapata is megkezdi a tétmérkőzések sorát a hétvégén. A lányok az NB II-es Gyulai Amazonokkal mérkőznek meg. A két csapat szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt már játszott egymás ellen, akkor is a Kupa első fordulójában. Azon az augusztusi mérkőzésen a gyulai csapat örülhetett a végén, habár a kecskemétiek remekül játszottak. A papírforma szerint ezúttal is a Gyula a találkozó esélyese, de a KLC a tavalyi vereségért a visszavágás reményében fog pályára lépni.

Ami a keret összeállítását illeti, az előző idényben az U19-es bajnokságban aranyérmes, valamint a Bács-Kiskun vármegyei felnőtt élvonalban szintén bajnok lányok alkotnak majd egy csapatot, és őket Szabó Erika irányítja majd. Az edző így várja az összecsapást:  

Július utolsó hetében kezdtük el a felkészülést az U19-es lányokkal, és a felnőtt csapat is ekkor. A kupamérkőzésen ez a két együttesünk fog együtt szerepelni. Tavaly is a Gyulával játszottunk a Magyar Kupa első fordulójában, sajnos akkor hazai pályán kikaptunk tőlük 3–1-re. Igaz, az az eredmény több véleményes szituációt is tartalmazott, hiszen véleményem szerint nem kaptunk meg egy tizenegyest, míg a Gyula egyik gólját leshelyzet előzte meg. Ellenfelünk az NB II-ben szerepel, a középmezőny elejéhez tartoznak és a futsal NB II-ben is rendre dobogókörüli eredménnyel zárnak. Nagyon technikás és taktikailag jól felkészített, tapasztalt játékosok alkotják a Gyulát. Bár a felnőtt és az U19-es csapatunk is bajnok lett az előző szezonban, de azt kijelenthetjük – legalábbis az U19-es bajnokságot nézve biztosan –, hogy túl sok éles mérkőzésünk nem volt. A Szolnok és a Honvéd késztetett bennünket nagyobb erőbedobásra, jobban örülnék, ha több komolyabb meccsünk is lett volna. Éppen ezért lesz nehéz a Gyula ellen játszani, mert a lányok nincsenek ahhoz hozzászokva, hogy egy találkozón mindent ki kell hozni magukból. Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy győzelmi reményekkel lépnek pályára a játékosaink és szeretnénk meglepetést okozni! - nyilatkozta Szabó Erika. 

Kecskeméti LC – Gyulai Amazonok

Simple Női Kupa, 1. forduló
2023. augusztus 13., vasárnap, 17:00
Kecskemét, Neumann János Egyetem, GAMF Kar
Vezeti: Kovács Fanni. Asszisztensek: Soós Kristóf, Gindl Szabolcs Erik

Szerző: KLC/kecskemetilc.hu